България е в скандал с Турция след интервю по БНР.В

...
България е в скандал с Турция след интервю по БНР.В
Коментари Харесай

България се забърка в голям скандал с Турция след интервю по БНР за атентата

България е в скандал с Турция след изявление по БНР.

В съседката ни свободата на словото не се толерира.

Националното радио пусна изявление с представящия се за публицист и интернационален наблюдаващ Мехмед Юмер, който разгласи в ефира: " Не липсват разбори, че това може да е проведено и от страната, с цел да се всее боязън. ". На уеб страницата на Българска национална телевизия думите му бяха предадени със заглавие: " Мехмет Юмер: Има отзиви, че атентатът в Истанбул може да е проведен от турската страна ".

Светкавично последва остра и гневна реакция от страна на Айлин Секизкьок, дипломат на Република Турция София. Тя изпрати писмо до Милен Митев, общоприет шеф на БНР, в което се споделя: " Мехмет Юмер е лице, представляващо медийния филиал на терористичната организация FETÖ в България. ".

Посланик Секизкьок показва дълбокото си отчаяние и декларира: " С сходни изявления БНР обслужва кръгове, ориентирани против турско-българското другарство, за което положихме доста старания. Колкото и да се пробват, няма да съумеят. ".

Ето цялостния текст на писмото на турския дипломат в София Айлин Секизкьок по Милен Митев, общоприет шеф на БНР

Уважаеми господин Митев,

Пиша Ви това писмо във връзка подлото терористично нахлуване, осъществено от терористичната формация РКК на 13 ноември 2022 година против цивилното население в гр. Истанбул.

Бих желала да изразя дълбокото си отчаяние от обявата със заглавие „ Има отзиви, че атентатът в Истанбул може да е проведен от турската страна “, оповестена в уеб страницата на БНР на 14 ноември.

Някои от терористите, направили това подло нахлуване, бяха хванати от силите за сигурност, незабавно след офанзивата.

Показанията на арестуваните, както и събраните доказателства по случая демонстрират, че причинителят на този акт е терористичната организация PKK. В продължение на 40 години, тази организация, включена в листата на терористичните организации на Европейския съюз, реализира голям брой набези в страната ни, отнемайки живота на десетки хиляди цивилни жители.

Болката на турския народ не е отминала и е голяма.

Националното радио на България (БНР) избра да даде изява на провокация, непочиваща на никакви доказателства, на разположение, служещо на друга терористична организация, като че ли в страната не е останало друго умело име, чието мнение по отношение на офанзивата да бъде потърсено. Това няма нищо общо с публицистиката. Това е офанзива против Турция. Мехмет Юмер е лице, представляващо медийния филиал на терористичната организация FETÖ в България.

Дори и хората, изразяващи най-критично мнение към турското държавно управление, не биха употребявали такива грозни, безчовечен и аморални изрази, които този човек използва. Онези, които се пробват да популяризират сходни изопачени хрумвания посредством медии, които са се хванали на въдицата сходно на вас, са терористични организации като PKK, FETÖ и ISIS, врагове на турския народ и страна.

От деня, в който дойдох в България, видях единствено любов към Турция и голямо другарство към мен. Веднага след терористичната офанзива получихме послания за взаимност от всички публични институции и всички пластове на обществото. Трябва да разберете, че с сходни изявления БНР обслужва кръгове, ориентирани против турско-българското другарство, за което положихме доста старания. Колкото и да се пробват, няма да съумеят.

Разумното очакване допуска медия със статут на българско национално радио да подхожда с повече внимание и тактичност по сходни чувствителни тематики.

Изказвам най-хубавите си пожелания към Вашите слушатели,

Айлин Секизкьок

Посланик на Република Турция София

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР