България е толкова голяма, колкото е голям народът й, каза

...
България е толкова голяма, колкото е голям народът й, каза
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Да се върнем към идеалите на възрожденците

България е толкоз огромна, колкото е огромен народът й, сподели водачът на Българска социалистическа партия - София във връзка националния празник Трети март

Да се върнем към идеалите на възрожденците, прикани водачът на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов в деня на националния празник Трети март. Според него единствено това е методът българският народ да се сплоти и да се сплоти, с цел да преодолее рецесиите на днешния ден. Лидерът на столичните социалисти се включи в шествието във връзка Трети март, проведено от НД " Русофили ", а по-късно участва и на тържественото честване на Националния празник на Република България на Паметника на българския опълченец.

" Безспорен факт е, че датата Трети март отбелязва възкресението на един народ, сподели още Калоян Паргов. - Народ, искащ свободата си. Народ, узрял и подготвен да заплати най-скъпата цена, с цел да отхвърли игото. Народ, запазил вярата и националното си съзнание, с цел да се запази и да пребъде ".

Според водача на Българска социалистическа партия - София поредните и упорити опити в последните години да бъде оспорена чистотата и величието на датата 3-ти март демонстрират незнание и непризнателност.

" Твърденията, че Трети март не би трябвало да бъде народен празник са недостойни за коментар, безапелационен е той. - Подвигът на Цар Освободител Александър Втори, на хилядите български опълченци, на съветските, украински, белоруски, румънски и финландски воини, дали животите си за Освобождението на България, е безусловно неоспорим. Свободата не ни е дадена безплатно. Тя е резултат от вярата, упорството, мощния дух и светлите идеали на всички тези знайни и незнайни родолюбиви българи, които със своята всеотдайност години наред приготвят и проправят пътя към свободата ".

Според Калоян Паргов точно идеалите, вярата и мощният дух са тези здрави стълбове в съзнанието на народа, които могат да го сплотят.

" Почти век и половина след величествения героизъм на нашите предшественици, извоювали свободата ни, ние, българите, изглеждаме изгубени във времето, разяснява той. - Допуснахме здравите устои, завещани ни от предците, да бъдат разтърсени и разрушени. Днес имаме голяма потребност да се върнем към тях, да ги изградим благодарение на образованието, на културата, да запалителен още веднъж огнищата на духа и да се опрем на вярата. Това е единственият път, който ще ни сплоти и сплоти. А един народ, единен и обединен, прави мощна страната. България е толкоз огромна, колкото е огромен народът й! Била е доста огромна и отново може да бъде. И ще пребъде! Честит празник, българи ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР