България е стратегически партньор на Съединените американски щати. Това каза

...
България е стратегически партньор на Съединените американски щати. Това каза
Коментари Харесай

Новият посланик на САЩ: България е наш стратегически партньор

България е стратегически сътрудник на Съединените американски щати. Това сподели новият американски дипломат Кенет Мертен по време на бизнес закуска с членовете на Американската комерсиална камара у нас.

По време на първото си обществено събитие у нас Мертен благодари за топлото посрещане. Той уточни, че откогато е бил дипломат в Хърватия в интервала 2012-2015-а, стратегическото значение на Балканите нараства.

Дипломатът съобщи, че в бранша на енергетиката дава висока оценка за бързото диверсифициране на България от съветски газ.

Отбеляза, че тази година се навършват 120 години от слагането на дипломатически връзки сред Вашингтон и София, а като част от отбелязването на годишнината в американската столица към този момент е оголен и офис на Американската комерсиална камара в България.

" Още благоприятни условия ще могат да се разкрият пред България и когато влезе в еврозоната. Приемането на еврото ще направи лесна съпоставимостта на цените и ще е потребно за потребителите, ще паднат лихвените проценти и ще е по-лесно за бизнеса да работи в еврозоната и с целия свят, тук-там, където върховенството на закона е мощно. Те желаят предвидимост и ясни закони, както и бързо и заслужено правораздаване. Необходимо е и да се отбрани сериозната инфраструктура на България от враждебно въздействие и ние ще си сътрудничим тази област ", съобщи Кенет Мертен, дипломат на Съединени американски щати в Република България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР