България е считана за надежден приятел и важен партньор на

...
България е считана за надежден приятел и важен партньор на
Коментари Харесай

Внасяме петрол от Казахстан през Каспийско море

България е считана за благонадежден другар и значим сътрудник на Казахстан в Югоизточна Европа, съобщи посланикът на Казахстан в България Виктор Темирбаев в изявление за Българска телеграфна агенция.

По думите на Темирбаев, който е у нас от края на предходната година, двустранният дневен ред не е съкрушен от никакви противоречиви или проблематични въпроси, а даже в противен случай, " имаме забележителен необработен капацитет за взаимноизгодно съдействие.

На първо място това се отнася за търговско-икономическата, капиталовата и транзитно-транспортната сфера ". Потенциалът не се отнася единствено до сферата на енергийните запаси, на каквито централноазиатската страна е богата, само че и до области като индустрията, осведомителните технологии, фармацията, земеделието, уточни той.

Възможностите за задълбочаване на съдействието бяха показани пред българския бизнес на 26 април от Посолството на Казахстан в България по време на конгрес, провел се в постройката на Българската търговско-промишлена палата (БТПП).

Що се касае за енергоресурсите, Казахстан изследва опцията да доставя нефт през Каспийско море, Азербайджан, Грузия и Черно море до Бургас.

Посланик Темирбаев посочи и почналата работа за реализиране на директна въздушна линия сред двете страни, която да е в изгода както на предприемачите, по този начин и на вложителите.

В момента в България се образоват над 130 студенти от Казахстан, като се работи и за задълбочаване на културната непосредственост сред двете страни. Инициативи в тази посока са реализирането на побратимяване сред двата столични града - София и Астана, както и сред Пловдив и южния казахстански град Шимкент, сподели още дипломат Темирбаев, който преди да заеме поста у нас, оглавява задачата на своята страна в Литва (2018-2022 г.).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР