“България е с най-ниските цени на горивата преди и след

...
“България е с най-ниските цени на горивата преди и след
Коментари Харесай

Мартин Владимиров: Превозвачите да протестират пред рафинерията в Бургас, не по улиците

“България е с най-ниските цени на горивата преди и след налозите, само че това е с помощта на обстоятелството, че на пазара ни има един водач, който освен преработва горивата, само че държи и 2/3 от пазара на едро. У нас ценообразуването е основано на цените на интернационалните тържища и може да има понижение от самия главен снабдител на горива на недопечен петрол”, изясни Владимиров.

Той се разгласи за директна помощ към най-уязвимите групи и уточни, че поддръжката от 25 стотинки за литър гориво А-95 за крайните консуматори е популистка. Според него уязвимите групи би трябвало да бъдат подкрепени с кешови заплащания, а хората сами да решат защо да похарчат парите си.

" Много по-разумно е да се най-уязвимите групи, които не могат да покриват отговорностите с в енергиен проект които са лимитирали потреблението си - това важи за към 1/3 от популацията. Да се дава отстъпка за горивата за цялото население е безразсъдно, тъй като дава неверни тласъци на междинната класа и на по-богатите да употребяват доста повече горива, в сравнение с са им необходими”, счита Владимиров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР