България е прекратила обмена на класифицирана информация с Русия, става

...
България е прекратила обмена на класифицирана информация с Русия, става
Коментари Харесай

България спира обмена на класифицирана информация с Русия

България е прекратила обмена на класифицирана информация с Русия, излиза наяве от информация в осведомителния портал на Министерския съвет.
С решение от 7 април, държавното управление дава единодушие да бъде прекъснато действието на Споразумението сред България и Руската Федерация за взаимна отбрана на класифицирана информация. Споразумението е подписано на 8 май 2007 година, в действие от 30 август 2007 година (ДВ, бр. 108 от 2007 г.).
Министърът на външните работи би трябвало да насочи по дипломатически път документално съобщение до Руската Федерация за решението.
Председателят на Държавната комисия по сигурността на информацията има ангажимент да обнародва в „ Държавен вестник” прекратяването на действието на съглашението в 15-дневен период от влизането му в действие.
Споразумението е имало роля при съдействието на българските и съветските служби в битката с тероризма. В момента обаче всевъзможни контакти на такова равнище сред двете страни са прекъснати, обясниха представители на службите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР