България е пред тест, нека да се държим така, както

...
България е пред тест, нека да се държим така, както
Коментари Харесай

Момчил Дойчев: Премиерът Петков да вземе решение за Украйна каквото Костов взе през 1999 година

България е пред тест, дано да се държим по този начин, както направихме през 1999 година. Призовавам премиера Кирил Петков да вземе такова решение, каквото министър председателят Иван Костов взе тогава.

С тези думи се обърна от ефира на Нова ТВ към ръководещите политологът Момчил Дойчев, съпредседател на Атлантическия съвет на България. Поводът е визитата на шефа на Пентагона Лойд Остин у нас, който ще изиска от страната ни въоръжение, с което да поддържа Украйна във войната с Русия.

Според него карцерът на Борисов би трябвало да се разяснява откакто имаме задоволително информация.

Това е политически акт по време на война. Русия разгласи война на нашата цивилизация, на нашите полезности и през призмата на това действие би трябвало да оценяваме всичко. Ние да стоим снишили се и да заменяме настояването за даване на въоръжение на Украйна с някакъв цирк към датата 9-ти септември е неприлично, изясни политологът.

По този метод се приключва размразяването на евроатлантическите сили и процеса да се консолидират. Защото чаках евроатлантиците, каквито има в ГЕРБ, да застанат зад българската позиция за Украйна. Трябва да предоставим всякаква военна помощ за Украйна. Единствен Борисов съобщи цялостна поддръжка за безусловна помощ. Ние се нуждаем от незабавно превъоръжаване на българската войска – да се снабдим с натовски самолети и С-300 да се размени с системите „ Пейтриът “, посочи още Момчил Дойчев.

Политологът, който беше един от гостите в студиото на Нова ТВ, доразвива своите тези в къс пост, които разгласява на страницата си във Facebook:

" Това, за което не остана време да кажа по Нова тв!

1. Изгонете Митрофанова! Не може съветският дипломат да продължава да се държи като генерал-губернатор на България!;

2. Да разоблича лъжата на българските путинисти - Радев и Нинова, че в случай че предадем наше оръжие на Украйна се въвличаме във война с обичаната им Руска федерация! Всички страни от Европейски Съюз и НАТО, дружно с медиатора Турция и даже неутралните Финландия, Швеция, дори Швейцария дадоха оръжие на Украйна! Само ние стоим и мълчим позорно без да сме оказали военна помощ на борещия се и за нашата независимост и самостоятелност украински народ против съветските окупатори!

4. Със своите дейности и бездействия Радев и Нинова подкрепят директно бандитския путински режим, подкрепят военнопрестъпника Путин!

5. С ареста на Борисов се реализира интензивно съветско мероприятие за отклонение на вниманието в неправилна посока;

6. Разрушава се евроатлантическия консенсус като още веднъж се опълчват ГЕРБ на Демократична България и ПП;

7. Путинистките национални предатели се окуражават да желаят цялата власт и да осъществят желанието си да извадят България от Европейски Съюз и НАТО и да поканят съветските окупатори този път дефинитивно да ни унищожават като народ и независима страна. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР