България е платила 345 милиона лева за ваксини срещу Ковид.

...
България е платила 345 милиона лева за ваксини срещу Ковид.
Коментари Харесай

България е платила 345 млн. лв. за Ковид ваксини

България е платила 345 милиона лв. за ваксини против Ковид. Това сподели министърът на опазването на здравето Асен Меджидиев по време на парламентарния надзор.От общо до момента доставените в България близо 14,5 милиона дози са унищожени заради изминал период на валидност 1 432 325 за близо 33 млн. лева

Предстои бракуването на още 370 хиляди ваксини за над 11 млн. лева Меджидиев изрази вяра по време на договарянията, които се водят сега, да се понижат на половина количествата на идните доставки.

Към сегашния миг страната ни има настоящо съглашение за доставка на ваксини единствено с „ Пфайзер “, по което за тази година страната ни би трябвало да получи 8 млн. 340368 дози ваксини, съобщи от парламентарната естрада здравният министър Асен Меджидиев.

До момента у нас са приложени4 млн. 612297 дози ваксини, а унищожените заради изминал период на валидност са 1 млн. 432325 дози.

Меджидиев увери, че се върви към понижаване на количествата за тази година с съвсем 50%. Здравният министър уточни, че преговорният развой продължава, като ще се даде мандат на Европейска комисия за договаряния по прекратяването на договорните връзки с „ Пфайзер “ за доставката на нови дози ваксини.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР