България е от най-пострадалите страни, капитанът е още на кораба.

...
България е от най-пострадалите страни, капитанът е още на кораба.
Коментари Харесай

Властта обсъжда включването на България към коалицията в Червено море

" България е от най-пострадалите страни, капитанът е още на кораба. Другият транспортен съд - " Руен ", който плава под малтийски байрак, е в Сомалия. Предполагаме, че е похитен от ислямски фундаменталисти. По някакъв метод са свързани тези пирати. Така че - макар че не сме морска мощ, ние имаме директен интерес и ще търсим по някакъв метод да допринесем към тази интервенция ", разяснява пред публицисти Тагарев.

Той уточни, че се държи непрекъсната връзка за положението на нашите сънародници. Българските моряци са в положително положение, увери Тагарев.

" Може да изпратим щабни офицери, ще забележим какво друго, обменяме информация и все още. Държим връзка непрекъснато - да забележим какво е положението на нашите сънародници, дали могат да бъдат освободени. Знаете, че помощник-капитанът беше пуснат, един от моряците на " Руен " беше пуснат, тъй че имаме някакви резултати досега ", цитира думите на министъра.

Това е огромен проблем като цяло за корабоплаването и доста страни се включиха в тази интервенция. Тя е за обезпечаване на сигурността на корабоплаването и срещу тези терористични дейности, добави Тодор Тагарев.

В Карлово министърът на защитата взе участие във възпоменателна гала във връзка 20 години от атентата в Кербала.

С панихида и военнен обред бе почетена паметта на починалите при осъществяване на служебните си отговорности по време на интервенцията за стабилизиране и възобновяване на Ирак в интервала 2003 - 2008 година в база " Индия ".

В своето слово министър Тагарев уточни, че отбраната на интернационалния мир и сигурност е съществена задача на Българската войска. " В интервенцията в Ирак дадохме общо тринайсет свидни жертви. Ние ценим напъните на нашите военнослужещи и приноса им към интернационалния мир и сигурост и се покланяме надълбоко пред героизма и саможертвата им ", сподели още военният министър.

На церемонията пред Паметника на починалите в битката против международния тероризъм участваха и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, висши военни, представители на държавната и локалната власт, военнослужещи и жители.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР