България е най-силният адвокат за перспективата на Македония. Но има

...
България е най-силният адвокат за перспективата на Македония. Но има
Коментари Харесай

Радев в Скопие: Може да разчитате на България за нейната експертна помощ

България е най-силният юрист за вероятността на Македония. Но има много да се прави в другите сфери. Може да разчитате на България за нейната експертна помощ във всички сфери. Това съобщи на брифинг по време на визитата си в Скопие президентът на България Румен Радев.  " Това е първото посещаване от толкоз доста години на български държавен глава, както и след подписания контракт за добросъседство сред България и Македония. Българското европредседателство дава огромни шансове и на други страни. Най-добрият лакмус сред България и Македония са връзките сред бизнеса и хората ", добави Радев.

" Има растеж на стокообмена и на туристическия поток. Договорът за другарство опустоши скептицизма, недоверието и страха в връзките сред двете страни. Не би трябвало да остава като пай хартия и еднократен акт. Трябва да бъде необратим развой напред във времето ", добави Румен Радев.

Българският президент се разгласи за съгласуваност - транспортна, енергийна, цифрова, за деен продан в стопанската система, търговията, културата, образованието и науката.

" На политическо равнище би трябвало да имаме високи и регулярни контакти. Коридор номер 8 би трябвало да се построи. Необходима е по-голяма поддръжка от Европейски Съюз, за стабилизиране на района и за интензивни връзки със съседите на Балканите. Трябва да се усъвършенства работата на Граничен контролно-пропусквателен пункт на България и Македония и да отворим нови ", разясни Радев.

Той предложения македонския президент Георге Иванов на посещаване на 6 май на Военния церемониал, с ангажимента по-късно двамата да посетят Военните гробища в Ново село.

Източник: Канал 3
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР