България е на първо място сред страните членки на Европейския

...
България е на първо място сред страните членки на Европейския
Коментари Харесай

Евростат: Всеки пети българин живее с тежки материални лишения

България е преди всичко измежду страните членки на Европейския съюз с най-голям дял на хората, изпитващи тежки материални ограничения – съвсем 21 % – или всеки пети. Това сочат данните на Европейската статистическа работа "Евростат " за 2018 година.
Според методиката на "Евростат " хората, живеещи в тежки материални ограничения, не могат да си разрешат най-малко четири от следните детайли, които множеството хора считат за мечтани или нужни, с цел да водят съответен живот: да заплащат сметките си в точния момент, да поддържат дома си съответно топъл, да посрещат непредвидени разноски, да ядат месо, риба или вегетарианския им еквивалент постоянно, да си вземат една седмица отмора надалеч от вкъщи, да имат тв приемник, пералня, кола и телефон. Традиционно най-засегнати са семействата на самотните възрастни хора.
Най-нисък е делът на живеещите в ограничения хора в Швеция – малко над 1 % от популацията. На второ място в класацията са Румъния и Гърция със надлежно 16,8 и 16,7 % при приблизително ниво за Съюза от малко над 6 %.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР