България е на 23-то място по гладуващи в света. Данните

...
България е на 23-то място по гладуващи в света. Данните
Коментари Харесай

България е на 23-то място по гладуващи в света


България е на 23-то място по гладуващи в света. Данните са на от Глобалния показател на глада за 2023 година. Той се изготвя от Concern Worldwide и Welthungerhilfe и играе основна роля в измерването на разпространяването и въздействието на глада на световно, районно и национално равнище. Целта на този показател е да насърчи дейности за понижаване на глада в света.

По резултатите на GHI за 2023 година, България заема 23-то място от общо 125 държави с задоволително данни за пресмятане на показателя. С резултат от 5,4,
нашата страна реализира ниско равнище на апетит,
което е обнадеждаващо и демонстрира прогрес в битката с глада. Пред нас се подреждат страни като Уругвай, Узбекистан и Коста Рика, а след нас в класацията са Казахстан, Армения и Русия. Съседните ни страни Северна Македония, Румъния, Сърбия и Турция също реализират положителни резултати и се подреждат в топ 20. Този резултат демонстрира, че
България е постигнала доста усъвършенстване в битката с глада спрямо предходните години.
Централноафриканската република, Мадагаскар и Йемен заемат последните позиции, отбелязвайки тревожната статистика, която се преглежда като същинско предизвикателство за международната общественост. С техните резултати от 42,3, 41,0 и 39,9 надлежно, тези страни са на ръба на хранителната рецесия.

GHI за 2023 година обгръща данни от 136 страни като за 125 от тях бяха налични задоволително данни за пресмятане на показателя. Това съставлява повишаване на броя на страните спрямо предходната година, когато бяха оценени данни от 121 страни.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР