България е на 111-то място по свобода на медиите. Това

...
България е на 111-то място по свобода на медиите. Това
Коментари Харесай

Иво Божков - журналист или политик

България е на 111-то място по независимост на медиите. Това е по този начин, тъй като доста публицисти в действителност станаха политици и пазят партийни и корпоративни ползи.

Такъв е образецът с Иво Божков. Той се изявява като публицист в "Евроком ", блогър, само че в същото време е втори мандат общински консултант в Столичния общински съвет от "Демократична България ".

Няма по какъв начин да не пази партийната линия и да се прави на самостоятелен. Точно поради това е съден от строителната компания "Трейс ". Тя заведе дело с иск за 117 000 лв. против Иво Божков – публицист и столичен общински консултант.

Фирмата твърди, че поради негов Facebook статус от 28 август 2018 година нейните акции са се обезценили, което е довело до загуби за 1.4 милиона лв..

„ Опит ли е да се смаже един цивилен публицист и общински консултант, който дава гласност на проблемите и нередностите с публичните поръчки в София и България? ", пишеше той.



По света обаче публицистите не са политици. Освен това сривът на акции поради фалшив вести е наказуемо в естествените страни.

На всичкото от горната страна общинският консултант от Демократична България в Столичния общински съвет Иво Божков прикани "всички свободни жители " да го поддържат финансово за делото, в което е ответник против строителната компания Трейс.

Иво Божков се води „ нравствен татко “ на гражданската самодейност „ Спаси София “. НПО-то стана известно в обществените мрежи с подигравателното име „ Смучи София “.

Според изявления е подкрепено от подсъдимия олигарх Иво Прокопиев и кръга "Капитал " и идейно проведен от шефа на новините на Би Ти Ви Венелин Петков.

Те сполучливо използваха "Спаси София " в разнообразни скандални офанзиви против кметицата на София Йорданка Фандъкова.

Същите протестъри преди година откраднаха паветата на столичния бул. „ Дондуков”, до момента в който беше в ремонт и пробваха да инсинуират, че той се прави некачествено. Истината обаче лъсна скоро с помощта на видео клипчета, на които се вижда, че точно те свиват каменните блокове.

Камери снимаха по какъв начин през нощта деятели на "Спаси София " унищожават паветата по бул. „ Дондуков “, с цел да провеждат митинг на идващия ден против „ некачествения ремонт “. Тогава министър председателят Борисов дефинира случилото се като бойкот и подривна активност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР