България е лоялен член на ЕС и НАТО и е

...
България е лоялен член на ЕС и НАТО и е
Коментари Харесай

Много хора говорят, без да имат собствено мнение: Радев

" България е предан член на Европейски Съюз и НАТО и е солидарна с нашите сътрудници и съдружници. Но доста хора приказват, без да имат лично мнение. Ако нашите сътрудници им кажат да не дават оръжие, те няма да го създадат.

 А в случай че им кажат да дават, те желаят тъкмо това. За разлика от нашите сътрудници, България е доста по-близо до този спор, имаме голяма историческа диаспора в Украйна. Испания да вземем за пример зависи от съветския газ единствено на 6%, ние сме доста по-зависими ”. Това съобщи от Пловдив президентът Румен Радев.

Очаква се в сряда в Народното събрание да се гласоподава изпращането на военна помощ за Украйна. " Хората, които вземат решения, би трябвало да се водят на първо място от сигурността на българите ”, сподели Радев.

Други говорили от незнание, счита още президентът. " Могат ли да отговорят каква е противовъздушната защита от Дуранкулак до София, какво е положението на изтребителната ни авиация. Докога нашите съдружници ще бъдат тук? Нидерландия са до края на май, а по-късно? Това никой не го регистрира ”, сподели Радев.

" Ако знаят отговорите на тези въпроси – държанието им е безконтролно. Ако не ги знаят – просто невежо ”, сподели Радев.

Ако се вземе решение да се прати оръжие за Украйна, Българска социалистическа партия няма да излезе от обединението, счита още президентът. " Ръководството ще откри такава дефиниция, че хем да остане в обединението, хем да не носи отговорност ”, сподели Радев.

Според него Европа би трябвало да излезе с общо решение по тематиката с съветския газ. " Тази рецесия чукаше на вратата от доста време. Европа закъсня. Въпросът е какво направи българската страна, в случай, че знаеше за тази евентуална заплаха? ”, попита Румен Радев.

" Ако цената на газа в действителност скочи с 30%, стотици хиляди българи и предприятия са на ръба ”, сподели Радев. " Ако решението е нови заеми за подкрепяне, все в миналото стопанската система ни ще рухне ”, сподели Радев.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР