„България e лоялен член на ЕС и НАТО и е

...
„България e лоялен член на ЕС и НАТО и е
Коментари Харесай

Радев: Хората, които взимат решения, трябва да се водят преди всичко от сигурността на българите

„ България e предан член на Европейски Съюз и НАТО и е солидарна с нашите сътрудници и съдружници. Но доста хора приказват, без да имат лично мнение. Ако нашите сътрудници им кажат да не дават оръжие, те няма да го създадат. А в случай че им кажат да дават, те желаят тъкмо това. За разлика от нашите сътрудници, България е доста по-близо до този спор, имаме голяма историческа диаспора в Украйна. Испания да вземем за пример зависи от съветския газ единствено на 6%, ние сме доста по-зависими”, това съобщи от Пловдив президентът Румен Радев.

Очаква се в сряда в Народно заседание да се гласоподава изпращането на военна помощ за Киев:

„ Хората, които взимат решения, би трябвало да се водят на първо място от сигурността на българите”, сподели Радев.

Други говорили от незнание, счита още президентът:

„ Могат ли да отговорят каква е противовъздушната защита от Дуранкулак до София, какво е положението на изтребителната ни авиация. Докога нашите съдружници ще бъдат тук? Нидерландия са до края на май, а по-късно? Това никой не го отчита”, сподели Радев.

Относно Българска социалистическа партия, той сподели, че управлението на левицата „ ще откри такава дефиниция, че хем да остане в ръководството, хем да остане чисто”, в случай че се вземе решение за изпращане на оръжие.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР