България е изцяло изтрита от картата на славянската култура и

...
България е изцяло изтрита от картата на славянската култура и
Коментари Харесай

Руски филм нарича Македония родина на кирилицата и изцяло ...

България е напълно изтрита от картата на славянската просвета и книжовност в нов съветски документален филм. Продукцията със заглавие " Една религия, един език " е основана със съдействието на Руското посолство в Северна Македония и през вчерашния ден е имала премиера в Скопие. Сценарист и режисьор е Елена Мироненко.

В него в прав текст се твърди, че Македония е родината на славянската писменост . Премиерата е в Скопие, а уредник е съветското посолство в Северна Македония. Братята Кирил и Методий нямат нищо общо с България и изобщо страната ни не попада като литературен и православен център на Балканите по това време, съобщи „ Площад Славейков “.

Филмът е отличен като „ Най-добър ефирен филм в районно телевизионно студио “ на XXVI Международен кино и ефирен фестивал в Радонеж в Москва.

С великоруски национализъм във кино лентата се декларира, че най-важната част от задачата на Кирил и Методий е визитата им в Херсон, Крим. Там братята стъпили на земята на бъдеща Русия, а най-важна за света е християнизацията, осъществена от княз Владимир. Там те сътворили писмеността, ползвайки…древен съветски език.

Светите братя били сложили основите на Третия Рим – Москва!

Черноризец Храбър е славянски просветник, който няма нищо общо с България. Славянската книжовност потегля от Охрид.

„ За голямата подигравка с българската история и с историята като цяло написа уеб сайтът „ Площад Славейков “. Нито Външно министерство, нито Министерство на културата, нито друга българска институция реагират.

Във кино лентата Москва е показана като актуалната Византийска империя, която ще събере славянството под крилото си, което не е нова концепция.

Премиерата на кино лентата в Скопие е в навечерието на Рождество Христово.

В картата, на която е маркиран пътя на светите братя Кирил и Методий България изобщо не попада. Няма я. Не съществува. И в основаването на кирилицата не съществува.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР