България е изпълнила всички критерии за членство в Шенген. Наясно

...
България е изпълнила всички критерии за членство в Шенген. Наясно
Коментари Харесай

Йотова пред австрийска бизнес делегация: Мястото на България е в Шенген и еврозоната


България е изпълнила всички критерии за участие в Шенген. Наясно сме с политическите решения. Но в името на общата европейска взаимност, изключително в интервал на тежки рецесии, мястото на България е в Шенген. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова пред представители на близо 40 австрийски компании, които са на посещаване в България. Посещението е част от австрийската самодейност „ Жените в бизнеса “. Вицепрезидентът увери гостите, че България е постоянна, сигурна страна със съществени вероятности. „ Мястото ни е в еврозоната. Разчитаме да бъдете нашите положителни лобисти за приемането на България в Шенген и еврозоната “, посочи Илияна Йотова, оповестиха от прессекретариата на президента.

В приветствието си тя уточни, че Австрия е един от най-големите вложители в България, директните австрийски вложения в България са 5,5 милиарда евро.

„ Резултатите за представителството на дамите в бизнеса не са положителни, единствено 1/3 от бизнесмените в Европейския съюз са дами. През годините се борим с много предубеждения. Всички познаваме понятието „ стъклен таван “, който стопира развиването на дамите. Но дамите би трябвало да имаме самочувствието, че сме добре образовани, да имаме силата и смелостта да стартира собствен бизнес план. Трябва да се отървем от страха от редица трудности, които ще срещнем по пътя. Ако сме задоволително мощни, тази мощ ще я усетят и другите и ще спечелим доста съдружници “, обърна се вицепрезидентът към дамите от Австрия. Тя даде образец с сполучливи дами бизнесмени в България.

Илияна Йотова особено благодари на посланика на Австрия Андреа Икич-Бьом за положителното съдействие, като акцентира значимостта на основаването на партньорства сред представители на бизнеса от двете страни.

На срещата беше подписан Меморандум за съгласие сред Австрийската комерсиална камара и Университета за национално и международно стопанство.

Снимка: БГТНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР