България е готова да се включи със свое производство на

...
България е готова да се включи със свое производство на
Коментари Харесай

ЕС готви план за собствено осигуряване с медицинско оборудване. България може да се включи със своя продукция

България е подготвена да се включи със свое произвеждане на защитни дрехи, маски, шлемове и респиратори в напъните на Европейски Съюз да бъде независим в снабдяването със здравно съоръжение в рецесията с Covid-19. Това заяви министър председателят Бойко Борисов при идването си за присъединяване във втория ден от изключителното съвещание на Европейския съвет в Брюксел. Независимостта на Европейски Съюз в обезпечаването на здравно съоръжение е измежду точките от дневния ред на срещата.

" Продължавам да смятам, че по отношение на цялостното здравно съоръжение, ваксини, медикаменти, би трябвало да бъдем безусловно самостоятелни като Европейски Съюз от вноса от трети страни, още повече, в случай че имаме сложни политически връзки с тях ", уточни министър председателят. Той заяви, че с неговите сътрудници нощес са обсъждали проблеми, познати от десетилетия.

" Мисля, че успяхме да намерим относително добър баланс, който хем да отбрани Гърция и Кипър, хем да даде до декември опция на Турция да предприеме дейности, с които да задълбочим съдействието, а да не се отива на наказания ", добави той във връзка решенията, свързани с турските дейности в Източното Средиземноморие. Всички сме безапелационни неотложно да се мине към разговор и да се спрат военните дейности в Нагорни Карабах. Категорични сме, че в това число Европейската комисия би трябвало да приготви финансово-икономически проект за демократичното развиване на Беларус. Подкрепяме демократичните сили там ", добави Борисов.

" Категорично осъдихме отравянето на Алексей Навални. Държим отговорните да бъдат осъдени ", съобщи още той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР