България е една от най-спокойните държави, няма място в страната

...
България е една от най-спокойните държави, няма място в страната
Коментари Харесай

Сарафов похвали МВР и отправи предупреждение за местните избори

България е една от най-спокойните страни, няма място в страната ни, на което законът не застига. За да бъде такава страна, заслугата е на вас - чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Това уточни и.ф. основният прокурор Борислав Сарафов по време на Национално заседание на Министерство на вътрешните работи по отношение на идните локални избори и цели на вътрешното ведомство в битката с престъпността.

Той добави, че Министерство на вътрешните работи и прокуратурата са сътрудници против престъпността и беззаконието. Мога да поема отговорност от името на прокуратурата, че ние ще подкрепим всички ваши старания, сподели още Сарафов. Той регистрира, че управлението на държавното обвиняване е в отлични отношение с ръководителите в Министерство на вътрешните работи.
-->
Прокуратурата осъзнава своята роля и отговорност, при спазването на правата на жителите. Само дружно можем да реализираме в действителност ефикасен резултат, добави и.ф. основен прокурор.

" От особена значимост е жителите да знаят и да са уверени, че отиват на почтени избори, на които техният глас ще бъде зачетен и точно наша отговорност е да създадем условия за това, да поставим старания и да върнем доверието на българите в изборната система и институциите ", уточни Борислав Сарафов.



И.ф. основният прокурор увери, че по отношение на идните локални избори прокуратурата и Министерство на вътрешните работи ще създадат всичко належащо изборният развой да бъде спокоен и почтен и да не се допусне деформиране и манипулиране на вота. Той напомни, че след 2-годишно спиране управленията на прокуратурата, Министерство на вътрешните работи и ДАНС подписаха взаимна заповед, която регламентира дейностите на институциите за гарантиране на политическите права на жителите и ефикасното противопоставяне на изборните закононарушения.

„ Наша отговорност е да върнем доверието на българите в институциите, като създадем условия за това жителите да са уверени, че отиват на почтени и транспарантни избори, в които техният глас ще бъде зачетен “, съобщи Борислав Сарафов.

На събитието участваха министър-председателят Николай Денков, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, представители на ДАНС, ръководители на основни дирекции и регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР