“България е една от държавите, в която има най-малко евроскептицизъм,

...
“България е една от държавите, в която има най-малко евроскептицизъм,
Коментари Харесай

Борисов: В България има най-малко евроскептицизъм

“България е една от страните, в която има минимум евроскептицизъм, българският народ продължава да има вяра в Европейски Съюз. ” Това съобщи министър председателят Бойко Борисов при започване на пленарното съвещание сред държавното управление и делегацията, водена от ръководителя на Екологичен потенциал Антонио Таяни,

Борисов акцентира, че сме една от страните, които съумяха да създадат разлика от това да са във Варшавския контракт и Съвета за икономическа взаимопомощ и да са в Европейски Съюз. “Това беше един съзнателен избор и не инцидентно българският народ продължава да има вяра в Европейски Съюз ”, съобщи министър председателят.

“Време е Европа да се намеси в разрешаването на проблемите в Сирия ”. Това повтори на конференцията след диалозите си с шефа на европарламента, Бойко Борисов. Така той разви пред госта от Брюксел тезата, която изложи ден по рано на обществена лекция на тематика “България, Балканите, Европа и светът, проведена от “Труд ” и УНСС.

На конференцията с Таяни Борисов напомни, че през вчерашния ден рано сутринта в Германия бяха арестувани шестима сирийски терористи на възраст от 20 до 25 година по отношение на подготвян терористичен акт. “А в това време президентът Тръмп и президентът Путин във Виетнам решаваха проблемите в Сирия. В Сочи се вземат решение сред президента на Турция и президента на Русия… А в Европа се караме къде да бъдат релокирани тези, които ще дойдат. Според мен това не е вярно ”, уточни Борисов.

Таяни благодари на премиера
за помощта
за Балканите
Прие рецензиите за Сирия


Шефът на Европейския парламент Антонио Таяни благодаря на премиера Бойко Борисов и на българското държавно управление за помощта, която дават на Екологичен потенциал “за възстановяване на качеството на дейностите на Балканите ”.
“Познанията на Бойко Борисов са доста потребни, в случай че желаеме да реализираме съществени цели на Балканите като Европейски Съюз ”, съобщи Таяни.

Той се съгласи с рецензиите на Борисов против пасивната роля на Европа във връзка с проблемите в Сирия.

“Мисля, че Европа би трябвало да играе по-сериозна роля в света. Ролята й не може да бъде маргинална. Големите решения не могат да се взимат единствено от Съединени американски щати, Русия, Китай или Индия. През идващите години Европа би трябвало да работи за стабилността и мира в Близкия Изток, в региона на Средиземноморието и на източните си граници. Не можем да се откажем от тази роля. Ние представляваме 500 млн. европейски жители, които имат право да не се смятат за изтласкани от глобализацията ”, акцентира още Таяни. По думите му Европа би трябвало да има своя външна политика и да приказва с един глас.

“Имам поради и Африка, освен Сирия. И там Европа би трябвало да направи по този начин, че гласът є да се чува освен за източните граници ”, сподели още Таяни.

“Искам да благодаря още един път на Борисов и на неговото държавно управление за метода, по който ни одобриха. Политическите диалози са доста значими, само че защото съм италианец, за мен гостоприемството е мотив за огромна наслада. Тук в София всички ние се усещаме вкъщи си ”, добави той. “Големите политически съглашения се реализират единствено, в случай че има персонални и близки взаимоотношения ”, сподели още ръководителят на Екологичен потенциал.

Търсим разговор и консенсус
Лиляна Павлова сподели
на гостите „ Антична Сердика ”


Министърът по европредседателството Лиляна Павлова сподели на ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни археологическия комплекс “Антична Сердика ”.
“Гостите останаха впечатлени от една от най-големите атракции в подземния парк – Декуманус Максимус – основната улица на Античния град. Тя е с съвсем напълно непокътната достоверна настилка, по която през днешния ден и се разхождат жителите и гостите на София ”, написа в обществената мрежа Павлова. Тя разгласи, че България ще бъде ръководител на Съвета на Европейски Съюз, който търси разговор и консенсус. Припомни, че целите са бъдещето на Европа и младите хора; европейска вероятност и съгласуваност на Западните Балкани; сигурност и непоклатимост.

Таяни чу и гласа на младите в СУ
Караянчева подари парламентарен звънец
Нинова връчи на госта програмата на Българска социалистическа партия


Реплика на парламентарния звънец като подарък получи ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни от ръководителя на Народно заседание Цвета Караянчева. Двамата се срещнаха в кабинета й, с цел да обсъдят плануваните взаимни срещи от парламентарното измерение, заложени в календара на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. След срещата с Цвета Караянчева, Антонио Таяни се обърна към депутатите от българския парламент. Оказа се, че брюкселските служители, обезпечили озвучителната техника са създали гаф. Така Таяни се оказа изгубен в превода. Докато изчакваше да оправят обърканите честоти за превода от италиански на български, Таяни се пошегува на британски: “Трудно ми е да приказвам на български ” И даде обещание: “Следващия път!

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова връчи на ръководителя на Екологичен потенциал Антонио Таяни визията на социалистите за бъдещето на Европа и мястото на България в нея “Повече обществена Европа в полза на хората ”. Членове на младежката организация на Движение за права и свободи се пробваха да подарят на Таяни книга на британски за българския шовинизъм, само че не съумяха.

След срещата с депутатите Таяни отида да чуе гласа на младите в Софийски университет.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР