България е една от 30-те държави, в които стрийминг-гигантът Нетфликс

...
България е една от 30-те държави, в които стрийминг-гигантът Нетфликс
Коментари Харесай

"Нетфликс" намали цените за България заради инфлацията и конкуренцията

България е една от 30-те страни, в които стрийминг-гигантът " Нетфликс " понижава цените на абонаментните си проекти Европа, Латинска Америка, Субсахарска Африка и Близкия изток.

Новината, първо от " Уолстрийт джърнъл ", бе доказана от представител на " Нетфликс " пред с думите: " Членовете в никакъв случай не са имали по-голям избор на забавление. "

Британската медия отбелязва, че паралелно със стягането на коланите на семействата, " Нетфликс " се сблъсква с възходяща конкуренция от други платформи. В някои страни таксите спадат с по няколко евро.

Сред засегнатите страни са Хърватия, Словениея, Венецуела, Тайланд, Иран, Кения и други.

 Унгария проверява Унгария проверява " Нетфликс " поради детска анимация с целувка сред девойки

Плановете в България към този момент са Basic (4.99 на месец), Standard (7.99 на месец, с опция за достъп от повече устройства) и Premium (9.99), който предлага най-хубаво качество.

В последните няколко години 7.99 евро на месец бе цената за услугата Basic, а 9.99 - за Standard. Така спадът е с три евро за първия и с две - за втория.

Новината, която изненада някои наблюдаващи в сектора, е знак и за все по-ожесточените старания на " Нетфликс " да притегли клиенти. Платформата предлага услуги в 190 страни, само че се сблъсква с все по-голямата конкуренция на " Амазон ", " Дисни ", НВО и други. Миналата година стотици работнни места бяха съкратени.

По-рано тази година бяха въведени обаче и други ограничения - като предел за шерване на паролите и спомагателна такса в някои страни за кленти, които желаят услугата да се употребява допълнително от едно домакинство.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР