България е държавата в Европейския съюз (ЕС) с най-голямо неравенство

...
България е държавата в Европейския съюз (ЕС) с най-голямо неравенство
Коментари Харесай

Българите имат ниски доходи заради политиците от 90-те

 България е страната в Европейския съюз (ЕС) с най-голямо неравноправие в приходите, демонстрират данни на европейската статистическа работа Евростат. През 2017 година 20% от популацията с най-високи приходи са получили 8,2 пъти повече от 20% от популацията с най-ниски приходи, демонстрират данните. През 2018 година разликата понижава до 7,66 пъти, като страната ни остава първа по този индикатор. През 2017 година междинното за Европейски Съюз съответствие е 5,2. В Чехия и Словения е регистрирана най-малка разлика - по 3,4 пъти. Следва Финландия - 3,5 пъти, Словакия - също 3,5 пъти, и Белгия - 3,8 пъти.

По този мотив ръководителят на синдикалната организация КТ " Подкрепа " Димитър Манолов коментира  пред телевизия " Bulgaria on air ", че българите сме с най-ниските приходи, тъй като това е политическа неточност от 90-те години, когато страната ни се популяризираше пред вложители с това, че тук за малко пари могат да се намерят положителни експерти.

" Ние по този начин я подкарахме. Тази парадигма продължи да господства, беше оръжие на редица политици. Хубаво е да напомним, че даже в социализма българите имаха най-ниски приходи в социалистическия лагер. Още тогава сме имали пропуснати неща ", изясни той.

По думите му няма по какъв начин да имаш положителни служащи с ниски заплати у нас, в случай, че към този момент сме в отворен пазар на труда и доста качествени и готови хора могат да отидат на разнообразни места, с цел да видят по какъв начин се заплаща техният труд там.

Манолов беше безапелационен още, че не би трябвало толкоз доста да възхваляваме западните общества, тъй като има неща и у нас, които са по-добри от тези в Западна Европа.

" Пазарът на труда ни от правна позиция е доста по-подреден от тези в Западна Европа ", даде образец синдикалистът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР