България до ден-днешен е на челни нива по смъртност от

...
България до ден-днешен е на челни нива по смъртност от
Коментари Харесай

Българско проучване: На челните места сме по смъртност от COVID, ваксинацията ни е на най-ниски нива

България до ден-днешен е на челни равнища по смъртност от COVID-19 и на най-ниски равнища за имунизация. Част за повода за това е невярата на хората във имунизациите и в научно основаното.

Това сподели в изявление за БГНЕС доктор Георги Димитров, доктор със компетентност онкология и генетика в Клиниката по здравна онкология на УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “.

Той е и един от създателите на изследването „ Национален разбор на влияние на COVID-19 при пациенти със сърдечно-съдови, онкологични или хронични белодробни болести в подтекста на Източноевропейска страна с невисок % на имунизация. България март 2020 – април 2022 година “, което беше оповестено в едно от най-престижните медицински списания в света – The British Medical Journal.

Д-р Димитров описа, че концепцията за изследването се ражда още до момента в който дружно с доктор Трифон Вълков, проф. Радка Аргирова и още доста други експерти, са част от Националния експертен съвет за COVID-19 по време на пандемията.

„ Първо, че имахме достъп до всички данни от Информационния портал, второ, имахме опцията освен да напишем и да сме създатели на Националния указател за диагностика и лекуване на COVID-19, само че и да влезем доста надълбоко в това заболяване и какво става освен в България, само че и в света “, изясни той.

Онкологът е бил част и от групата за изгодата от зелените документи и съгласно него един от огромните проблеми в България при започване на пандемията беше точно неналичието на инспекция на информацията, а също и че в медиите се допускаше да приказват специалисти, които имат разнообразни мнения, които доста постоянно тотално се различаваха от тези в чужбина.

„ Българинът, за жал, не има вяра на западни данни. Иска лични данни. Неслучайно дори българският народ повярва, че ще има българска ваксина. Когато колоси като „ Пфайзер “ или „ Астра Зенека “ продуцират ваксини, няма да им имаме вяра на тези компании, само че желаеме българска ваксина, което е неуместно “, съобщи доктор Димитров.

Той разясни, че изследването има за цел да покаже обстановката в България, дали имунизацията пази, какъв брой пази и прочие, като с всички тези калкулации се е заел проф. Иван Кунчев от Института по математика и информатика при Българската академия на науките (ИМИБАН).

А за какво в тези три кохорти – онкологични, хронични белодробни и сърдечно-съдови болести, – тъй като това са най-високо рисковите пациенти.

„ Ако не можем да защитим най-рисковите пациенти, каква е файдата от имунизацията “, означи лекарят, като посочи, че изследването обгръща съответстващия аспект на цялата пандемия, главните четири талази, в това число „ Алфа “, „ Бета “, „ Делта “ и „ Омикрон “ вълната.

Д-р Димитров акцентира, че се изследва въздействието на имунизациите с еволюцията и разновидността на вируса, дали във всяка една друга вълна е имало промени от позиция на клиничната картина на пациентите, хоспитализациите и други

„ Ние просто проучваме това, което се е случило в страната. Няма да упреквам. Не е красиво да упреквам. Но да благодарим на целия български народ за резултатите, които виждаме до момента – челни места по смъртност от COVID-19 “, сподели още той.

Лекарят уточни, че COVID-19 е остро инфекциозно заболяване и в XXI век да има такава смъртност от остро инфекциозно заболяване в действителност е покруса. Той напомни, че през лятото на 2021 година в Индия беше записана най-голямата смъртност от COVID-19, когато навлизаше „ Делта “ разновидността и тогава крематориумите не смогваха и горяха труповете на открити огнища.

„ Като % население и смъртни случаи България беше с няколко % над Индия, макар че сме доста по-малко от тях, тъй че в действителност нещастието е много огромна “, акцентира експертът.

Д-р Димитров е безапелационен, че това, което трябваше да се направи в България, с цел да се избегне тази обстановка, е да не се намесват политики и като цяло политици в тези неща.

„ Това не е метафизичен или политически спор, това е като в законодателството – имаш доказателства. Медицината, която се практикува в Европейския съюз и в Западния свят, е основана на доказателства “, означи той и добави, че и медиите, и политиците носят част от виновността, тъй като обстановката не трябваше да се политизира.

В същото време, добави доктор Димитров, когато се раждат такива спорове и различия, народът към този момент стартира да се съмнява и по този начин, да вземем за пример, при започване на пандемията, когато бяха оповестени драконовски ограничения и първият огромен локдаун, народът беше уплашен и вярваше на всичко, което му споделят, само че след това, с течение на времето, колкото повече различия се получаваха, толкоз повече престана цялата религия и резултатът е налице.

Лекарят разяснява и апелите на някои свои сътрудници към хората да не се имунизират:

„ Пак го споделям – медицината, която практикуваме, е основана на доказателства. Нито един от тези сътрудници, който е имал такива изказвания, не е сложил нещо зад думите си да потвърди. “

Той акцентира, че анализът, който той и екипът от специалисти, с който е работил, включва милион и 100 хиляди души в България.

„ Това е огромен разбор. Статистическите данни са ясни от такава картина. Това не е разбор на 60 индивида, както доста постоянно множеството от тези хора спорят с самостоятелни случаи “, сподели още онкологът и изясни, че имунизацията не отстрани напълно риска, а понижава риска от тежко заболяване, вероятно хоспитализация и най-много гибел.

Д-р Димитров добави, че съвсем постоянно е имало антиваксъри и постоянно ще има, изключително когато хората имат вяра в тайни теории, като да вземем за пример, че 5G мрежата управлява, че имунизациите за COVID-19 са пробни течности, които вкарват микрочипове, които ще ни управляват, и така нататък

„ Проблемът е, че някои политически решения още в началните етапи на пандемията бяха тотално сбъркани, подведени от специалисти, които, за жал, в действителност поведоха страната в неприятна посока и дадоха желанието за фактически “, означи той.

Лекарят, който е израснал в Държавата Израел и е приключил едно от висшите си образования и специализация във Англия, е забелязал, че българският народ доста обича да живее в фантазии и обича да дава мечтаното за фактически, и изключително когато е на маса да се оплаква.

Държавата Израел беше и първата страна, в която популацията стартира да се имунизира още с първите ваксини.

„ Израелците се имунизираха, по тази причина смъртността при тях е една от най-ниските, които има. Но даже и в страна, толкоз развита като тях, има хора, приказвам за ортодоксалните вярващи евреи, които няма да се имунизират и по тази причина сега имунизацията е към 80% в Израел “, изясни още доктор Димитров.

На въпроса можем ли да кажем, че пандемията си отиде вечно, или в противен случай, към момента рискът от Коронавирус е огромен, изключително като се има поради, че вирусът мутира, той отговори:

„ Отговорът в действителност се крие в това, което казахте. SARS-CoV-2 надали ще се случи в близко време. Мутагенният капацитет на вируса е доста огромен. Ако съпоставяме разновидностите на един от най-заразните вируси, който е морбили, през последните 70 година, и разновидностите на SARS-CoV-2 през последните 2, 3, 4 година, SARS-CoV-2 е в стотици пъти по-мутагенен, в това число най-новата разновидност, която е подлиния на „ Омикрон “. Тя е доста друга от всички останали, т.е. разновидностите в нея са извънредно разнообразни. Точно такива разновидности могат да дадат подтик на нова или зараза, или пандемия. “

Проучването има за цел да се вземе поука, като се проучват грешките, с цел да се знае по какъв начин по-адекватно да се реагира в бъдеще, с цел да се предотврати тази трагична смъртна картина, която видяхме от пандемията.

В умозаключение експертът прикани хората да се доверяват на същинската просвета, че няма тайни теории, че фармацевтичните компании не желаят да ни убият, тъй като по този метод ще изгубят клиентите си.

„ Че ще има изключения, ще има изключения, само че общата картина в действителност е това – имунизациите пазят, освен Коронавирус имунизациите, всички останали ваксини пазят. Живеем в общество, имаме облаги от живота в общество, само че би трябвало да има и отговорности и не може, не е заслужено да употребяваме облагите, когато подценяваме отговорностите ни “, сподели още доктор Димитров.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР