България даде ясни сигнали, че е силен съюзник в НАТО

...
България даде ясни сигнали, че е силен съюзник в НАТО
Коментари Харесай

Експерт: България даде ясни сигнали за влизане в безвизов режим със САЩ


България даде ясни сигнали, че е мощен съдружник в НАТО и се развива възходящо като стопанска система. Бизнесът е квалифициран и добре структуриран, а политиците би трябвало да показват достиженията на страната, тъй че те да са ни мощната карта по пътя към безвизов режим със Съединени американски щати.

Това съобщи управител връзки Даниел Киряков от Американската комерсиална камара в България.

За „ Тази сутрин” по bTV специалистът изясни, че измежду главните тематики на идната среща сред американския президент Доналд Тръмп и българския министър председател Бойко Борисов ще са енергетиката и модернизацията на българската войска.

Освен това акцентира, че ще бъдат разисквани и основни браншове като цифровата промяна, киберсигурността и по-добрия продан в образованието.

„ През последните няколко години България не е скрита за вложителите и политиците в Съединени американски щати. Инвестициите са доста по-големи, в сравнение с преди време”, изясни Киряков.

Той беше безапелационен, че енергийната самостоятелност на страната е част от националната сигурност, т.е е значимо да има диверсификация на петролните, газови и енергийни източници.

Освен това посочи, че американски енергийни специалисти са декларирали присъединяване по построяването на АЕЦ „ Белене” - предпочитание, което преди не се е следило.

„ Сделката за изтребителите F 16 не е просто покупка. В момента имаме опцията освен да изхарчим 2% за армията, само че и да вдигнем стандарта на въоръжените ни сили”, разяснява още той.

По думите му Борисов ще е първият български общественик, който посещава комерсиалната камара в Съединени американски щати. Според него това се дължи на положителните връзки на камарата у нас с българския кабинета и институцията в Съединени американски щати.

В комерсиалната камара на Съединени американски щати членуват 3 млн. частни бизнеса. Тя е диалогичния сътрудник с американското държавно управление за всички тематики, касаещи бизнеса.

„ Ако Съединени американски щати е шеста по вложения у нас, то това значи, че имаме кадърни хора, които да правят скъп труд и създават артикул с висока добавена стойност”, изясни Киряков

Според него съчетанието на високите технологии и знанието е бъдещето на България.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР