България често е на дъното на всички класации за държави

...
България често е на дъното на всички класации за държави
Коментари Харесай

Ще превъзмогнем ли някога опашката за място в обединена Европа?

България постоянно е на дъното на всички ранглисти за страни в Европейски Съюз. Винаги сме в края и тъкмо заради тази причина останалите европейци някак си не ни одобряват на съществено, когато стане въпрос за някакви значими решения за бъдещето на обединена Европа. Вече 15 години сме членове на Европейски Съюз, само че единствено на документи. Все още не сме съумели да утвърдим названието на българин като синоним на европеец.


Ако в живота си всеки един от нас по отношение на останалите трансформира „ моето ” в „ нашето ”, сякаш ще живеем в друго време. Ще променим хода освен на всекидневието си, а и на историята, която пишем сега. Ще бъдем доста, доста повече хора след като и да било. Ще живеем щастливо, тъй като няма да има „ непознато ”, няма да има защо да завиждаме и да вършим купища несгоди. Винаги съм се удивлявала на качеството на българина да не цени това, което има.

Е, не сме най-богатата от икономическа позиция страна в Европа, само че въпреки всичко и ние сме дали нещичко на света.

 Ще превъзмогнем ли в миналото опашката за място в обединена Европа? podpricelom.com.ua

Можем да се гордеем със свeтовните си и олимпийски първенци по съвсем всички дисциплини. Николай Бухалов – притежател на два златни олимпийски медала на кану-каяк. Калоян Махлянов-Котоошу „ Европейският змей “ е българинът, който печели купата на Императора на пролетния шампионат по сумо в Токио. Оттогава той се счита за полу човек-полу провидение в Япония. Олимпийската ни шампионка по биатлон Екатерина Дафовска също се слави отвън рамките на България. Мария Гроздева е нашата златна медалистка по спортна пукотевица. Ами всички суперлативи, които чуваме за нашите златни девойки, които макар корупцията, която е общоизвестен факт в художествената гимнастика, са си спечелили името на грации, каквито са в действителност. Григор Димитров и Цвети Пиронкова трансфораха българския тенис в класа от международна големина. И всички помним най-голямото събитие от 1994 година и по какъв начин българските момчета ни накараха да викаме от наслада с цялото си сърце. И по този начин мога да изброявам златните ни медалисти до безкрай…

 Ще превъзмогнем ли в миналото опашката за място в обединена Европа?

А прелестта на България… Има ли друга страна, талантлива с толкоз хубост, както нашата татковина?! Величествени са нейните планини,тучни са житните ѝ поля, бистри са нейните езера, зелени са нейните гори,нежни са нейните цветя, безпределно синьо е Черното море.

В личната си история българите постоянно сме доказвали, че можем да олицетворим думата „ единение ” напълно. Първа нашата страна се покръсти, границите ѝ до три морета са стигали, куп царе са ни прославяли и за благосклонност са ни молили, а в този момент България е изобразена (извинете ме за израза) като турска тоалетна.

 Ще превъзмогнем ли в миналото опашката за място в обединена Европа? caricatura.ru

Но за какво не се гордеем с това, което имаме, а гледаме в непознатата чиния? Ние българите сме членове на европейския съюз, само че дали останалите ни смятат за такива!?

Затова, съгласно мен, нашето място в обединена Европа е на опашката. Там, където се усвояват съществени умения и обикновено образование. Тоест боклукът да се изхвърля в кошчето за отпадък, то за това е основано, а не с цел да взе участие в придвижването по пътищата.

По същия метод мястото на фасовете е в пепелника. Хората би трябвало да се почитат и обгрижват, а не да се унижават и наскърбяват. Докато не стигнем до естественото другарство, а точно да постъпваме с индивида против нас бил той прочут или човек, който срещаме за първи път както бихме желали той да постъпи с нас.

Тоест да се научим да бъдем общителни и учтиви както естествените човешки същества, живеещи в цивилизацията. Не би трябвало да се оплакваме непрестанно, че страната няма пари и места за работа, тъй като единствения метод да ги получим, е самите ние да се организираме. Да се откажем окончателно да сме професори по всички въпроси и да дадем най-хубавото от себе си, с цел да сме в действителност експерти в една област. Така ще съсредоточим сила, познания, умения и опит на място, което би ни направило потребни на себе си и на всички останали, ще се научим и да ценим непознатия престиж.

 Ще превъзмогнем ли в миналото опашката за място в обединена Европа? 3d illustration. Puzzle piece with Bulgaria flag.

Чак тогава бихме могли да потърсим своето същинско място в Европа и неизбежно бихме го намерили, тъй като ще бъдем част от него, тъй като ще бъдем почтени. Когато това се случи, ще последва живот като в приказка. И дано завещаем на нашите деца, не прекрасен край, а положително начало, приказно бъдеще и прелестни фантазии. За страдание това е дълъг път за един човек, само че за един народ е единствено стъпка – мъничка стъпчица, която историците назовават „ Революция ”. Пътят към нашето българско място в обединена Европа няма да е елементарен, само че дружно бихме могли да го извървим!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР