България Борисов: ГЕРБ остава зад субсидия от 1 лев Коалицията

...
България Борисов: ГЕРБ остава зад субсидия от 1 лев Коалицията
Коментари Харесай

Борисов: ГЕРБ остава зад субсидия от 1 лев

България Борисов: ГЕРБ остава зад дотация от 1 лев „ Коалицията реши, по този начин както е записано в съглашението и това беше главният укор към мен, данъчните закони, в границите на мандата, да не се трансформират “, сподели министър председателят  Надежда Неменски  25 юни 2019, 11:09  Борисов: ГЕРБ остава зад дотация от 1 лев Източник: БГНЕС
„ ГЕРБ продължава да стои зад дотация от 1 лев. Като парламентарна република, в случай че бъдем поканени, а ние сме поканени от Оперативна програма, сме подготвени да приказваме за Закона за политическите партии. Там би трябвало да се създадат нужните промени, тъй като в този момент министерството на финансите и държавното управление се занимават с изплащането на партийните дотации, а всичко това би трябвало да отиде в Закона за политическите партии.

Коалицията реши, по този начин както е записано в съглашението и това беше главният укор към мен, данъчните закони, в границите на мандата, да не се трансформират. Всички намалявания на Данък добавена стойност влизат в несъгласие с този член на Коалиционното съглашение и по тази причина по тази тематика няма да дебатираме повече “.

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов след срещата на така наречен „ огромен съдружен съвет “, съобщи организация БГНЕС.

Попитан за продажбата на ЧЕЗ ,

Борисов сподели, че като министър председател не разяснява. „ Нека самостоятелните регулатори си свършат работата. Там има квоти от всички политически партии, дано да ги оставим да се произнесат. И предходния път се направи политическа офанзива, само че видяхме, че не е основателна”, добави Борисов.

Той не пожела да разяснява дали някогашния му заместител Цветан Цветанов е забъркан в договорката, или не, като посочи довода, че той е отвън ГЕРБ. „ Колкото Българска социалистическа партия могат да ги питат за Жан Виденов”, илюстрира обстановката водачът на ГЕРБ, представен от NOVA.

Партньорите в ръководството – ГЕРБ и Обединени патриоти, разискаха размера на партийната дотация, откакто държавното управление предложи понижение на парите за партиите от сегашните 11 на 1 лев за извоюван глас. Коалиционният съвет се събира, откакто предходната седмица Народното събрание отсрочи гласуването на измененията в Закона за държавния бюджет.

Очаквайте детайлности!
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР