България бавно, но сигурно потъва… Министерството на иновациите и растежа

...
България бавно, но сигурно потъва… Министерството на иновациите и растежа
Коментари Харесай

Абсурдна България: Парите от Европа дойдоха – отиват за чалгата в „Пайнер“

България постепенно, само че несъмнено потъва… Министерството на нововъведенията и растежа разгласи първите компании, утвърдени да получат средства за  софтуерна рационализация  по Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ), по който чакаме над 13 милиарда лв.. От оценените общо 2423 оферти за вложения по тази мярка са класирани 953 плана, които ще бъдат финансирани с близо 260 млн. лева. 

Сред съумелите има много известни имена като производителя  на алкохол „ Черноморско злато “, „ Балдаран спринг “ – компанията, която бутилира едноименната минерална вода, завода „ Каучук “, платформата „ Уча.се “, компании от ИТ бранша като „ Лирекс “, „ Нетера “, „ Комнет “,  „ Телекабел “ и др.  

Меката на чалгата, побрала се в известната музикална компания „ Пайнер медиа “, също е измежду класираните… На финансиране от ПВУ ще разчита и „ Доли Медиа студио “, в чиито студия се излъчва „ 7/8 тв “  – малкия екран на шоумена политик Слави Трифонов.

Мярката „ Технологична рационализация “ е ориентирана към микро, дребни и междинни предприятия от  четири стопански бранша:  преработваща индустрия, ВиК и ръководство на отпадъци; основаване и разпространяване на информация и креативен продукти; далекосъобщения, професионални действия и научни проучвания.

„ Това са най-вече индустриалните компании – за медикаменти, медицински произведения и уреди, компютри или оптични материали, храни, питиета, дрехи и други Допустими бяха още предприятия, които се занимават със събиране на боклуци или с преработване на материали, кино и телевизионни студиа, радиа, малките екрани и осведомителни организации, както и компании с архитектурна, инженерна или научноизследователска и развойна активност “, поясняват от МИР.

Реклама

За микропредприятия общата безплатна сума може да бъде до 180 хиляди лева, за дребни предприятия е до 350 хиляди лева, а за междинни – до 700 хиляди лева

Сега всеки от класираните претенденти ще бъде поканен да показа доказателства, че отговаря на условията, включително и за това, че е краен получател на средствата. а претендентите, на които се отхвърля даването на  финансиране, ще бъдат изпратени стимулирани решения с конкретните учредения за отменяне, показват от министерството.  

Повече информация тук: 

Втора мярка

Следващата по прогрес процедура по ПВУ е за „ ИКТ решения и киберсигурност “ .  Подаването на поръчки за финансиране приключи на 19 декември и в този момент следва оценяване.  Подадени са близо 7 700 планови оферти за над 146 млн. лева Печелившите компании ще бъдат оповестени разгласи на уеб страницата на МИР до края на януари 2023 година
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР