Българите в Париж се обединяват в подкрепа на една българска

...
Българите в Париж се обединяват в подкрепа на една българска
Коментари Харесай

Българка е затворена насила във френска болница! Искат да отнемат едномесечното й бебе СНИМКИ

Българите в Париж се сплотяват в поддръжка на една българска майка, която е затворена принудително във френска болница и желаят да лишават едномесечното й бебе. Това описа Цвети Тронвил, която е ръководител на Федерацията на българските културни общности по света.

35-годишната Златка Стоянова живее в Париж от 5 години. Пристига във френската столица, за лекуване на очите. В болница Жан-Вердие в Бонди младата жена ражда на 22 март 2022г. Това е второто дете за Златка, която има 17-годишен наследник, който е състезател и учи в Германия. По време на втората бременност тя съумява да работи и да заплаща наем на жилището, в което живее. Не съумява да заплати последната си вноска преди раждането. И за жалост по този начин го изгубва, а оттова губи и адресната си регистрация. По тази причина в болничното заведение я записват като самотна майка, която няма помощ от на никое място, няма близки, няма другари.

Повече от месец Златка не може да напусне болничното заведение с новороденото си момченце. Първоначално не я пускат под предлог, че е болна от Ковид-19, макар че тестванията й са отрицателни. След това й споделят, че има аневризма. Документи за положението й обаче не са предоставени. От болничното заведение уведомяват майката, че детето има здравословни проблеми, само че и за тях няма показани документи. Назначеният ЯМР по този начин и не е изработен. Медицинските сестри в родилното поделение приготвят Златка, че ще бъде изписана без нейното бебе.



„ Жената е подложена на душевен тормоз. От една седмица търсим връзка с шеф на болничното заведение, с шеф на Родилно поделение. Свързахме се с юридическия отдел на болничното заведение, с цел да пожелаеме даването на медицински документи, за да удостоверят това задържане. Тя е свободен български жител и без документално правосъдно решение и без медицински аргументи не могат да я държат затворена в болница. Всички отхвърлят такава документи да ни бъде предоставена. Златка към този момент е известена, че има правосъдно решение детето да бъде настанено краткотрайно в приемно семейство. Поискахме документ, само че не ни дадоха “, изясни Цвети Тронвил пред GlasNews. Според нея има доста грешки в документите на Златка Стоянова. В един от тях написа, че роденото дете е момченце, а в различен, че е родено момиченце.



От няколко дни Златка към този момент е разграничена от нейното бебе и не може да го кърми. Свободният достъп до момченцето към този момент е спрян. Притеснени сме, че детето й ще бъде отнето.

Българите в Париж търсят метод да оказват помощ на Златка. Вече е открит български бизнесмен, който ще даде жилище на младата майка, където тя да живее с детето й. От Федерацията са се свързали с Българското посолство и чакат подпомагане. На 27 април от 9 часа пред болничното заведение е проведен митинг. „ Искаме да покажем поддръжката си за Златка и да и помогнем. Трябва да сме дружно и да намерим решение на казуса. Призоваваме всички българи, които са в Париж, да се причислят към нас “, прикани Цвети Тронвил.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР