Българите не поискаха демокрацията. Тя им беше спусната отгоре. Бяхме

...
Българите не поискаха демокрацията. Тя им беше спусната отгоре. Бяхме
Коментари Харесай

Костов: Българите не поискаха демокрацията. Тя им беше спусната отгоре

Българите не желаеха демокрацията. Тя им беше спусната от горната страна. Бяхме подведени от зрелите демокрации. Много по-тежък е казусът. Те не си даваха сметка каква мощ се опълчва на промените, които желаеха да се случат. Tова съобщи някогашният министър председател Иван Костов по Нова тв.

Много от българите биха желали да бъдат отвлечени от Запада, да бъдем отдалечени от Русия и да бъдем доста по-силно интегрирани в Запада. В това отношение съм с тази група българи. Искам в България да има народна власт по западно-европейски модел, уточни някогашният министър председател и ръководител на Съюз на демократичните сили.

„ Искам да сме с такова право, със предпазени свободи. Мисля си, че ние сме една Европа и тя е богата със своето многообразие, със своя хилядолетен опит ”, сподели той.

Той удостовери тезата си, че демокрацията у нас деградира. Според разнообразни проучвания демокрацията у нас до 2009 година се смятала за съвсем консолидирана и по-късно е почнала да деградира. Аз смятам, че това е правилно.

Бих допълнил с втората част на " Свидетелства за прехода ", които съм замислил да излязат. Там ще се опитам да проследя по какъв начин се консолидира мафията в България и по какъв начин се конфигурира във властта ", анонсира той бъдеща нова книга.

Имаха срещи. Разузнавачи с разузнавачи. Опитваха се да ги убеждават. Кой какво ги е убедил, не знам, явно не са ги убедили в нищо. Ние нямахме в какво да се противопоставим. Ние не бяхме способени в областта на сигурност. Тя е доста специфична сфера. Какво разбирахме ние от това. Нищо, разяснява Костов пред Нова телевизия.

Виждам тази неумелост и в хората, които управляваха в този момент. За страдание. Затова би трябвало да има последователност, безапелационен е той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР