Българите, които искат да се включат в честванията на връх

...
Българите, които искат да се включат в честванията на връх
Коментари Харесай

Рейсове возят от Габрово към Шипка на 3 март, апел - без коли в преспите

Българите, които желаят да се включат в честванията на връх Шипка точно на 3 март, да употребяват проведения публичен транспорт, който потегля от пл. " Възраждане ", молят от ОДМВР - Габрово. Препоръката се постанова поради усложнената зимна конюнктура в планинската част, забележителната снежна завивка и лимитираните благоприятни условия за паркиране на МПС под върха. Автобусите ще пътуват:

-от пл. „ Възраждане “ до вр. „ Шипка “-тръгване от 08.00ч.

-от вр. Шипка-тръгване от 13.00ч.

На тези, които въпреки всичко ще решат да употребяват персоналните си коли, полицията напомня, че би трябвало да бъдат изцяло оборудвани за придвижване при зимни условия /гуми с добър грайфер, вериги, задоволително гориво и течност за стъклопочистване и др./.

От полицията напомнят още, че на тържествата няма да бъдат допускани лица, носещи огнестрелно оръжие, хора в нетрезво положение или използвали опиати, както и такива без документи за идентичност.

От 20 ч.тази вечер се стопира директното прекосяване на всички типове коли през прохода Шипка. Ще се пропущат единствено рейсове от междуградския автобусен превоз от постоянни пътнически линии - прецизират от ОДМВР. 

На 3 март колите ще се движат еднопосочно в посока от Габрово за връх Шипка за времето от 06.00 ч. до 14.00 ч., като ще бъдат допускани единствено тези, пренасящи участници и посетители. Слизането от върха ще е от 14.00 ч. до към 18.00 ч. 

Транзитният поток ще бъде пренасочен през Прохода на републиката.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР