Българите и останалите над 3 милиона европейски граждани, които живеят

...
Българите и останалите над 3 милиона европейски граждани, които живеят
Коментари Харесай

Ева Майдел: Българите на Острова ще запазят правата си и без сделка за Брекзит

Българите и останалите над 3 милиона европейски жители, които живеят във Англия, ще запазят статута и правата си даже и Лондон да напусне Европейски Съюз без съглашение за временен интервал до края на 2020 година или 2022 година. Това съобщи българският евродепутат Ева Майдел в Страсбург директно след двустранна среща с основния договарящ на Европейски Съюз по Брекзит Мишел Барние. От своя страна Барние получил такова увещание от държавното управление на Англия.

" За България и нашите съграждани в Обединеното кралство и българските компании, разрастващи бизнес там, би било най-добре да има съглашение за преходния интервал след Брекзит. То дава правна сигурност и предвидимост до момента в който Европейски Съюз и Англия уредят бъдещите си взаимоотношения ", съобщи Майдел.

Евродепутатът ни напомни оабче, че договарянията по съглашението лишиха над две години и е малко евентуално то да бъде предоговорено в последния миг със основни промени.
" В последна сметка целият развой по овакантяване е иницииран от Англия, а до момента в Европейски Съюз не сме получили съответна концепция какво желаят те и по какъв начин виждат бъдещите взаимоотношения ", добави Майдел.

Припомняме, през вчерашния ден държавното управление на Англия отхвърли съглашението на премиера Тереза Мей за Брекзит. Това е съществена тематика в днешното съвещание на Европейския парламент.

Европейският парламент има основна роля, тъй като би трябвало да утвърди съглашението сред Англия и Европейски Съюз, в случай че такова бъде гласувано в Лондон до края на март 2019 година. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР