Българите дават на ден близо по 1 млн. лева за

...
Българите дават на ден близо по 1 млн. лева за
Коментари Харесай

При положителен антиген тест се самоизолираш, но не влизаш в статистиката


Българите дават дневно близо по 1 млн. лв. за бързи проби, само че в това време статистиката регистрира единствено позитивните проби. А в това време антигенните проби са повече и дават повече положителни пациенти. Те обаче не влизат в системата, тези хора не могат да получат болничен, остава им само да се самоизолират. Това стана ясно от думите на доктор Георги Миндов, ръководител на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София.

В София хората избират този три пъти по-евтин тест, чиято сензитивност съответствува близо 100% с PCR-а. Антигенните проби демонстрират по-голяма численост, а те не влизат в статистиката и надлежно с него болният не влиза в системата и не може да получи болничен, може единствено да се самоизолира, сподели той.

Рискът, отговорността и квалификацията би трябвало да бъдат оценени и съответно заплатени на лекарите и на медицинските сестри, които ще работят в Covid зоните в поликлиниките, безапелационен е доктор Миндов.

Той разясни, че към момента няма единно решение при избрани показания какво лекуване да се предписва на пациентите и се употребяват френски или немски протоколи за лекуване на Covid-19, сред които обаче има основна разлика.

Д-р Миндов дефинира като неправилно презапасяването от страна на хората с антибиотици, които се изписват за лекуване на болестта, и увери, че дефицитът на медикаментите ще бъде отхвърлен, антибиотикът ще се внесе. Има и субстанцията, въпросът е на организация. Но лекарството не е панацея, акцентира той.

В предаването „ Преди всички “ доктор Миндов разгласи, че се чака през идната седмица да стартира издаването на електронните посоки за PCR тестванията.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР