Българинът, задържан за подготовка за атентат в Белгия, е от

...
Българинът, задържан за подготовка за атентат в Белгия, е от
Коментари Харесай

Българинът, задържан за подготовка за атентат в Белгия, е от Благоевград

Българинът, арестуван за подготовка за атентат в Белгия, е от Благоевград, само че от години не живее у нас. Последното записано излизане от страната е през 2016 година. Тогава е бил малолетен.

Припомняме, че седем души бяха арестувани в сряда за присъединяване в активността на терористична група, а петима от тях - за подготовка на терористичен акт. Един от тях е 20- годишният Сергей Р. от Благоевград Отбелязва се, че множеството от обвинените са младежи. Петима от обвинените са белгийци, а седмият е турчин. Това са „ Елиас Е.А., роден през 2003 година, от белгийска народност, Себастиан Б. (2003 година, белгиец) Харун К. (1987 година, турчин) и Ванеса Б. (1999 година, белгийка) “

И четиримата са упрекнати в „ присъединяване в терористична група “, „ приготовление на терористично закононарушение “, „ разпространяване на известие с желание за подбудителство към осъществяване на терористично закононарушение “ и „ опит за ликвидиране след терористичен подтекст “, съгласно към същия източник.

По делото, разследвано в Брюксел, са вкарани в пандиза и още трима обвинени: „ Адам Д., роден 2004 година, белгийски жител, Карим Х. (2000 година, белгиец) и Сергей Р. (2003 година, българин) “.Очаквайте детайлности.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР