Българинът трябва да започне да мисли за бъдещето и тогава

...
Българинът трябва да започне да мисли за бъдещето и тогава
Коментари Харесай

Николай Генчев Дигиталната трансформация на финансовия сектор ще дойде отвън

Българинът би трябвало да стартира да мисли за бъдещето и тогава ще осъзнае за какво е значимо да се застрахова, съгласно застрахователния специалист

Основното предизвикателство, с което се борим в продължение на години е, че застрахователният бизнес в България към момента не е узрял задоволително. Потребителите не разпознават потребността от обезпечаване и растежът в бранша е пренебрежимо дребен. Надяваме се в близко бъдеще застрахователното навлизане да стане по-голямо и това да подкрепи предстоящото пълноценно развиване на пазара. Това сподели в особено изявление за ИНСМАРКЕТ Николай Генчев, основен изпълнителен шеф и ръководител на УС на общо- и животозастрахователните сдружения УНИКА у нас.

Другото огромно предизвикателство пред бизнеса сега са множеството регулации и възходящите условия към фирмите. Това лишава обилни запаси и сили, които другояче биха могли да се насочат към насърчаване на новаторски артикули, към предложение на повече реформаторски решения на клиентите, изобщо към модерност, която търси новото потомство консуматори. Изглежда, че огромната смяна, обвързвана с цифровата промяна на финансовия бранш ще пристигна по-скоро и повече извън, добави Генчев.

Българският пазар се въздейства от интернационалните трендове, само че на локално равнище осъзнаването по отношение на потребността от застрахователна отбрана към момента е ниско. Нужно е хората да бъдат осведомени за какво застраховката е значима за тях, какво им подсигурява, какви са изгодите от нея и какъв брой доста главоболия и разноски би им икономисала в бъдеще, разяснява още застрахователният специалист. " Българинът би трябвало да стартира да мисли за бъдещето и тогава ще осъзнае за какво е значимо да се застрахова. Тази смяна обаче изисква доста време и натрупвания. Разчитам цифровата промяна, която ще се развива дружно със промяната на поколенията клиенти, да докара до качествена смяна в това отношение ", заключи Генчев.

Цялото изявление може да прочетете в раздел " Интервюта " на уеб страницата.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР