Българинът може да постига успехи на световно ниво и то

...
Българинът може да постига успехи на световно ниво и то
Коментари Харесай

Румен Радев: Българинът може да постига успехи на световно ниво

Българинът може да реализира триумфи на международно равнище и то в разнообразни области. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към четирима изтъкнати българи, на които през днешния ден връчи висши държавни оценки.
За мен е чест и наслаждение да извърша отредените ми в Конституцията на Република България пълномощия и да връча високи държавни оценки на четирима българи за техните високи професионални триумфи и издигане на престижа на Република България и принос за нейното модерно развиване, добави президентът.
Христо Меранзов беше почетен с медал „ Стара планина “ първа степен за заслугите му в региона на физическото образование и спорта.
Президентът награди журналиста и мореплавател Дончо Папазов с медал „ Стара планина “ първа степен за принос в региона на спорта, науката и публицистиката.
Проф. доктор Цекомир Воденичаров беше отличен с медал „ Св. св. Кирил и Методий “ огърлие за заслугите му за развиването на здравната просвета и за одобряването на факултетите по публично здраве в системата на висшето обучение.
Държавният глава връчи медал „ За военна заслуга “ първа степен на о. р. генерал-майор Александър Александров. Легендарният ни космонавт беше отличен за развиването и укрепването на въоръжените сили и за приноса му за националната сигурност на страната.
Днешната гала е израз на признателността на обществото ни за тяхната безрезервност, мъжество и голяма съзидателна сила, съобщи президентът. Макар тяхната професионална активност да се осъществя в друга среда, те потвърдиха по неоспорим метод, че българина може да реализира триумфи на международно равнище и то в разнообразни области, предизвикващи човешките благоприятни условия на висш лимит - от покоряването на необятния космос до завладяването на бурните океани, от подготовката на плеада български спортисти с блестящи олимпийски победи до успеха над гибелта с развиването на актуалната медицина, сподели още в словото си президентът.
Радев добави, че съгласно това което свързва всички тези триумфи в на пръв взор безпределно разнообразни сфери на човешката активност е непокорният български дух и безрезервност, съчетани по изумителен метод с теоретичен и креативен метод и несломима воля в името на триумфа и напредъка.
Уважаеми отличени, уверен съм, че цената на вашия триумф надвишава надалеч вашите персонални достижения, тъй като той въодушевява доста млади българи да работят със същата неугасваща сила за просперитета на България.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР