Българинът Григор Станчев донесе на България бронзов медал по плуване

...
Българинът Григор Станчев донесе на България бронзов медал по плуване
Коментари Харесай

Гордост: Българинът Григор Станчев грабна бронз по плуване на Световното за хора с нисък ръст

Българинът Григор Станчев донесе на България бронзов орден по плуване в дисциплинираност 50 метра бътерфлай на Световното състезание за хора с дребен растеж.

Много сериозна беше конкуренцията пред нашите момчета Григор Станчев и Илия Цанков. На Световното в Кьолн присъединяване взеха над 500 спортисти от 29 страни, предава.

Почти целият умишлен живот на Григор Станчев минава в басейна. Бронзовият медалист е на 20 години, а през повече от 13 от тях тренира плуване. „ Това беше върхът. Поздравиха ме от Германия, от Австралия, от Ирландия. Поздравиха ме, споделиха, че го заслужавам, тъй като и те също знаят какъв брой доста обичам плуването ”, показа спортистът.

За нашите момчета, с изключение на опция да покажат подготовката си, Световното състезание е място, на което могат да обменят опит със спортисти от други страни и да схванат по какъв начин те вземат решение провокациите, пред които са изправени хората с дребен растеж. „ С тези момчета от Германия - Саймън и Лен, сме говорили по тази тематика и съм видял, че при тях няма толкоз доста дискриминация. Като цяло тук в Германия този проблем е по-оправен, в сравнение с в България. Повече се приказва за него и хората се стремят да го отстранят. Докато в България към този момент това не е нещо, за което държавното управление и страната да се борят ”, разяснява Илия Цанков.

Зад организацията на присъединяване ни на Световното е президентът на Националната организация на „ Малките хора ” Светослав Чернев. По думите му организацията с Германия е станала доста по-лесно, в сравнение с обезпечаването на финансиране от България. Светослав е съумял да обмени опит и с другите делегации.

Въпреки извоювания орден, място за разпределяне няма. Погледът на спортистите към този момент е ориентиран към идната цел. Григор споделя, че му предстоят усилени тренировки. А най-голямата цел, в случай че има финансиране, е ясна - Световното състезание в Австралия след 4 години.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР