Българинът Георги Мечкаров, бивш служител на „Ситибанк“, води дело срещу

...
Българинът Георги Мечкаров, бивш служител на „Ситибанк“, води дело срещу
Коментари Харесай

Унижение за милиони! Българин съди британска банка за 6 млн. лева, защото го попитали: В България не се ли къпете?

Българинът Георги Мечкаров, някогашен чиновник на „Ситибанк“, води дело против работодателя, продължаващо към този момент две години и 9 месеца, обвинявайки го в расова дискриминация. Мечкаров твърди, че дискриминирането против източноевропейци е постоянно срещано събитие във Англия и че за първи път служащ от източноевропейски генезис е позволен до трудов арбитражен съд.

Българинът декларира, че се е решил на този ход, с цел да покаже, че източноевропейците би трябвало да знаят правата си и че са предпазени от закона, заяви БНР. Кулминацията на делото ще бъде от 13 до 17 ноември, когато ще се гледа в трудов арбитражен съд в Източен Лондон. Георги Мечкаров е бил вицепрезидент на отдел за транзакции с скъпи бумаги. Въпреки че е работил извънредно съзнателно по към 16 часа на ден и като експерт съвсем постоянно е бил оценен по най-високата канара, той упреква управлението в систематична дискриминация на расова основа. Обвиненията датират за интервала 2010-2013 година. В момента Георги Мечкаров е вицепрезидент на отдела за мениджмънт на кредитния риск в „ Морган Стенли “.

Той твърди, че от самото начало му е било изтъквано по разнообразни мотиви, че нещата не са толкоз елементарни като в България. Истинската рецесия настава през януари 2012 година, когато е намален, а на негово място е назначен рускоговорящ чиновник, за който банката декларирала, че „ има опит, преизпълнен вида кредитиране в бакалии, одобряван в Източна Европа “. Подложен на огромен стрес, Мечкаров продължава да работи, постоянно оставайки в офиса и през нощта. Той твърди, че е измършавял от 90 на 60 кг от престоя му в банката.

Една заран откакто останал в офиса, негова началничка, минавайки около бюрото му споделила: „ В България не се ли къпете? “. Мечкаров твърди още, че негово изобретение е било присвоено от управлението и то е направило всичко допустимо да се оттърве от него, съзирайки опасност за постовете си. „ Ситибанк “ отхвърля обвиняванията на българина, само че му е предложила сумата от 8 300 паунда казусът да се реши отвън съда, която той отхвърля. Сега Мечкаров съди банката за вреди на стойност 2,75 милиона паунда, което се равнява на над 6 млн. лв..
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР