Българинът Александър Везенков вкара три точки и овладя четири борби

...
Българинът Александър Везенков вкара три точки и овладя четири борби
Коментари Харесай

Везенков се отчете с три точки и четири борби при победата на Сакраменто

Българинът Александър Везенков вкара три точки и овладя четири битки за тъкмо 10 минути на терена при успеха на Сакраменто Кингс със 128:123 над гостуващия Оклахома Сити Тъндър в мач от следващия кръг на постоянния сезон на Националната баскетболна асоциация.

Везенков означи единствения си панер в мача със пукотевица от тройката при започване на последната четвърт. С него Сакраменто поведе със 105:92, което накара старши треньора на Оклахома Сити Майк Дайгно да вземе таймаут.
 Везенков и Сакраменто с тежка загуба в НБА
Везенков и Сакраменто с тежка загуба в НБА

Ето детайлности

Въпреки дребното си минути на терена, Везенков бе един от най-полезните играчи за " кралете ", като с него в игра те бяха +7 точки - индикатор, по който той изостана от единствено трима свои съотборници - Трей Лайл (+22), Малик Монк (+12) и Кион Елис (+9).

Сакраменто бе напред в резултата през съвсем целия мач. В средата на последната четвърт разликата доближи до 14 точки в интерес на домакините, само че серия от 13:2 разреши на Оклахома Сити да се приближи единствено на две точки от противника си при 119:117.
 Сакраменто с нова победа, Везенков поигра десетина минути
Сакраменто с нова победа, Везенков поигра десетина минути

Кингс надделяха Бруклин Нетс със 131:118 точки

Гостите имаха опция даже да изравнят, само че в последните три минути Сакраменто сподели отлична игра в отбрана и съумя да отбрани задатъка си.

Най-резултатен за спечелилите бе Де`Аарън Фокс с 41 точки. Малик Монк и Домантас Сабонис прибавиха по 18 точки, като литовския център овладя и 16 битки. С рекордните в кариерата си 17 точки приключи Кион Елис.
 Треньорът на Сакраменто Кингс хвали Везенков
Треньорът на Сакраменто Кингс хвали Везенков

Българинът към този момент ще получава повече време за игра

За Оклахома Сити Шай Гилджъс-Алекзандър бе най-полезен с 43 точки. Австралиецът Джош Гиди означи 18 точки, а със 17 приключи Люгуенц Дорт.

В класирането в Западната конференция Сакраменто е на пето място с 14 победи и 9 загуби. Оклахома Сити е на трета позиция с 15 триумфа и 8 провали.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР