Българинът Алберт Попов даде 27-о време в първия манш на

...
Българинът Алберт Попов даде 27-о време в първия манш на
Коментари Харесай

Алберт Попов оцеля в първия манш, китайците отложиха втория

Българинът Алберт Попов даде 27-о време в първия манш на гигантския слалом на в Пекин.
Условията на трасето бяха доста неприятни - мощен снеговалеж и вятър, който попречи на участниците с по-задни стартови номера да запишат по-добри резултати. Нашият скиор е на 4.67 секунди закъснение от водача Марко Одермат от Швейцария!
В 7:45 ч. наше време трябваше да бъде даден старт и на втория манш, само че той бе отсрочен, защото уредниците решиха, че е нужно пистата да бъде обработена в допълнение. На този стадий се чака той да започва към 9:00 ч. българско време, само че има възможност да се организира и в утрешния 14 февруари.
" Беше доста мъчно. Абсолютно никакъв нюх. Липсата на видимост пречеше на това да се отпуснеш, да виждаш линиите, да търсиш скорост и най-хубавото прекосяване. При такива условия не можеш да караш на лимита, не можеш да се довериш на ските. Това не беше каране, това беше оцеляване ", съобщи самият Алберт Попов пред " Българска национална телевизия " след първия манш и добави:
" Твърдостта на пистата е супер, само че тук-там са станали много съществени дупки, в които влизат ските и те могат да тръгнат на всички места. Друг фактор е снегът. Вали свиреп и за къс интервал по трасето се натрупва тъничък пласт нов сняг, който тъй като е върху леда, може доста елементарно да те хлъзне. Преди малко се шегувахме, че тук през годината вали един ден и евентуално ще през днешния ден ".

" За втория манш нямам съответни цели. Ще карам от първите във втория манш, което е добре. Теренът ще бъде друг, ще ми бъде по-лесно и най-вероятно ще покажа карането, което мога. Ще забележим ", приключи българинът.
ВИЖТЕ ОЩЕ : !
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР