Българин бе свален от самолет заради видео с кукери. Абсурдният

...
Българин бе свален от самолет заради видео с кукери. Абсурдният
Коментари Харесай

Абсурд! Българин бе свален от самолет заради видео с кукери

Българин бе свален от аероплан поради видео с кукери. Абсурдният случай се случил на Владимир Миланов на летище Каструп в Копенхаген, Дания в сряда вечерта, написа " Телеграф “.

Около 20:30 ч. локално време нашенецът се настанил на мястото си на полета на " Райънеър “ за Лутън, Англия, споделя той. Пътниците заели местата си, а стюардесите почнали да дават общоприетите указания за сигурност. В този миг една от тях взела куфар и почнала да разпитва пасажерите чий е. След като дълго време никой не отговарял, на борда почнала суматоха поради съмнения, че в багажа може да има бомба. Тогава от личния състав оповестили, че двама от пасажерите били видяни да гледат пропагандни терористични видеа и скоро се чака полицията да ги смъкна от борда. В идващия миг до Миланов се озовал един от стюардите и го помолил да си постави шапката. След като Миланов извършил нареждането, стюардът просто споделил: " Да, това е той! “ и наредил на българина да го придружи до лобито пред пилотската кабина. Миланов извършил и това предписание и скоро се изправил пред командира на полета. Той му декларирал, че има сигнали, че нашенецът гледа видеа с тероризъм и би трябвало да напусне полета.

" Опитах се да обясня, че телефонът ми е на самолетен режим и не съм гледал никакъв тероризъм. Той обаче бе неотстъпчив. Каза ми: " Не ви желая на този полет и полицията идва за вас! “, описа Миланов.

В идващия миг на борда се появили служители на реда, на които капитанът на полета декларирал, че упорства Миланов да бъде изведен от самолета. Разписал и съответните полицейски документи за това. Полицаите отказали да дадат каквато и да е информация на шокирания земляк и сбито му декларирали, че тяхна работа е да изпълнят желанието на командира на полета и водеща е само неговата преценка. Миланов не бил разпитван, нито арестуван. По-късно си взел различен билет за Лутън. На идващия ден, когато следобяд най-накрая се добрал до дома си на Острова. От други пасажери научил, че полетът е просрочен съществено, защото на борда траяло следствие чий е куфарът. Стигнало се до евакуиране на самолета и претършуване. Според Миланов най-вероятната причина за случая е видео, което гледал по време на бординг процедурата. Видеото било репортаж от последния кукерски празник в Разлог. На него кукери с обичайните маски и костюми подскачали, пеели и танцували в акомпанимент с национална музика. Нещо повече, те гърмели във въздуха с бутафорни пушки. Най-вероятно гледката на маскираните мъже с огнестрелни оръжия е предизвикало паника у различен пасажер, който анонимно е алармирал управляващите.

Миланов се е свързал с родна юридическа адвокатска фирма, профилирана в искове за компенсации против самолетни компании, откъдето обаче му декларирали, че няма по какъв начин да му оказват помощ, защото случаят не е станал в България. Оттам го насочили към авиационните управляващи в Дания или Англия.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР