Българи отиват да търсят работа в чужбина, а в същото

...
Българи отиват да търсят работа в чужбина, а в същото
Коментари Харесай

Все повече млади чужденци идват да работят у нас

Българи отиват да търсят работа в чужбина, а в това време чужденци идват у нас, с цел да създадат същото. В момента българските компании изпитват дефицит на фрагменти и чужденци запълват тази липса. Бизнесът от дълго време настояваше за облекчение на механизмите за привличане на служащи от страни отвън Европейски Съюз. В последните месеци бяха направени избрани промени в тази посока и резултатът към този момент е налице.

Освен по курортите, непознати служащи към този момент се виждат и в градовете. И то на непрекъсната работа, а не на сезонна, както се случва най-често по морето и по планините. Рускинята Маргарита идва в София, с цел да готви в кухнята на заведение. Тя е от Калининград, само че към този момент се е открила тук. И твърди, че София й харесва, излиза наяве от репортаж на бТВ.

Маргарита още няма 30 години. В същото заведение работят още двама чужденци. Те също още нямат 30 и са пристигнали от много по-далечни краища на света. Младежът е дошъл у нас от Бразилия, а девойката – от Гватемала. Те са подготвени да работят и против български заплати, тъй като считат, че у нас се живее на ниска цена. Шефът им също е удовлетворен от тях. " Бих споделил, че чужденците са по-дисциплинирани ", споделя основният готвач Милен Златев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР