Българчето на метри от трагедията в Ню Йорк - 16-годишният

...
Българчето на метри от трагедията в Ню Йорк - 16-годишният
Коментари Харесай

Българчето, видяло терора в Манхатън: Помислих, че е луд човек

Българчето на метри от нещастието в Ню Йорк - 16-годишният Христо, е видял жертвите и смачкания камион.

Той е бил рисково покрай офанзивата в Манхатън, при която 8 души бяха убити. За ужаса от първо лице споделя момчето пред NOVA.

Христо бил в междучасие, когато всичко станало.

"Бях на 50 метра от случката и бях с един другар - чухме някакви детонации или гърмежи и мислех, че са фойерверки. След това видяхме полицейски коли в тази посока. Качихме се над автомагистралата и отам видяхме камиона, жертвите и служителите на реда ", изяснява момчето.

Пред vesti.bg през вчерашния ден майката на момчето описа, че той неотложно се е свързал с нея, с цел да ѝ каже какво се случва. Опитал се да се върне в учебно заведение, само че то към този момент е било запечатано като мярка за сигурност.

"Помислих си, че е някакъв човек с психологични проблеми ", изяснява момчето.

Христо схванал, че това е тероризъм 2 часа по-късно.

"Всеки може да се качи на втомобил - не може да се предотврати ", споделя още ученикът.

В ранния следобяд във вторник 29-годишният Саипов мина през велосипедна алея на остров Манхатън с взет чартърен пикап. Атентаторът е умъртвил 8 и ранил над 10 души. Петима от убитите са аржентинци, а е починала и една белгийка. Нападението в Ню Йорк се случва близо до мястото, където преди 16 години два самолета, ръководени от ислямски терористи, се блъснаха и събориха небостъргачите на Световния търговски център.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК!
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР