Балетна гала на млади изпълнители от 21 държави ще представи

...
Балетна гала на млади изпълнители от 21 държави ще представи
Коментари Харесай

Балетисти от 21 държави с гала спектакъл в Бургас

Балетна церемония на млади реализатори от 21 страни ще показа интернационалната танцова организация Russian MastersBallet, която избра Бургас за осъществяване на интензивно лятно образование.

Събитието ще зарадва ценителите на изкуството през днешния ден от 19.00 часа в Културен дом НХК. Проявата е подкрепена от Община Бургас, входът е свободен, оповестява БНР.

На спектакъла ще бъдат показани вариации от именити типичен балетни постановки, както и няколко модерни осъществявания, основани особено за събитието от хореографа Денис Унтила /AaltoBallet, Германия/. За да поддържат работата на младите гении и да следят церемония вечерта, в Бургас идват международни звезди на балета като прима балерината на Мариински спектакъл Мария Кхорева.

Участниците в летния курс се образоват от преподаватели на международно известната балетна Академия “Ваганова " в Санкт Петербург, Русия. За да се включат в летните курсове, младите танцьори поставят изпит, а присъединяване им се смята за влиятелно и разрастващо високо професионално майсторство. В летните курсове на Russian MastersBallet през 2022 година вземат участие 320 млади балетисти от 35 страни. Те са селектирани от над 600 кандидатури от целия свят. Летните учебни заведения през тази година се организираха в Санкт Петербург /Русия/, Аликанте /Испания/ и Бургас. В Бургас участниците са 70 от 21 страни - Белгия, Канада, Чехия, Дания, Франция, Германия, Италия, Япония, Мексико, Норвегия, Полша, Румъния, Русия, Южна Африка, Швейцария, Турция, Украйна, Съединени американски щати, България и други

Russian MastersBallet е интернационална балетна организация и формален представител на Академия “Ваганова ". Основна активност на организацията е реализацията на интензивни балетни курсове в разграничи елементи на Европа, с присъединяване на селектирани млади експерти и приети интернационалните преподаватели.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР