Balenciaga официално напусна Twitter заради скандалите около платформата след придобиването

...
Balenciaga официално напусна Twitter заради скандалите около платформата след придобиването
Коментари Харесай

Balenciaga е първата луксозна марка, която се махна от Twitter

Balenciaga публично напусна Twitter поради свадите към платформата след придобиването ѝ от Илон Мъск.

Така марката се трансформира в първата огромна фешън къща, която освен няма да популяризира, само че изцяло отстранява акаунта си от обществената мрежа.

Причина за напускането не е посочена категорично. Предвид обстоятелството, че решението идва откакто Twitter вкара и отстрани платената инспекция на сметки поради, които костваха милиарди на фармацевтичната компания Eli Lily, претекстовете на Balenciaga наподобяват ясни.

С всеки идващ ден от ден на ден рекламодатели показват опасения по отношение на дейностите на Мъск.

Последните няколко седмици са несигурни за Twitter поради безредните промени след намесите на новия притежател в оперативната работа на компанията. Някои oт мениджърите бяха уволнени, а други избраха да изоставен сами - в това число основният шеф по осведомителната сигурност Леа Киснер и основният шеф по отбрана на персоналните данни Деймиън Киърън.

От Федералната комерсиална комисия също показаха безпокойство, откакто половината от личния състав на компанията беше скъсен.

Появиха се многочислени подправени сметки с " доказана " от Twitter идентичност, които се показват за звезди или марки и провокират безпорядък с двусмислени и спорни туитове.

Производителите на инсулин Eli Lilly изгубиха към 15 милиарда $ от пазарната си капитализация за няколко часа, откакто техен подражател със синя значка разгласи, че лекарството им за диабетици към този момент ще бъде гратис.

Вместо да бойкотират платформата поради претърпените вреди, те въпреки всичко избраха да останат.

" Извиняваме се на тези, на които беше показано подвеждащо известие от подправен акаунт на Lilly. Нашият формален акаунт в Twitter e @LillyPad ":

We apologize to those who have been served a misleading message from a fake Lilly account. Our official Twitter account is.
— Eli Lilly and Company (@LillyPad)
Twitter Blue, който за малко оферираше на потребителите опцията да верифицират своите сметки против $7,99 на месец, от този момент е деактивиран.

Мъск призна, че предлагането му е „ може би … неуместно решение “.

Става ясно, че марки като Balenciaga има защо да се тормозят. С акцента на Мъск върху свободата на словото и небрежния метод към модерирането на наличието и дезинформацията, от ден на ден компании евентуално ще почувстват, че е в техен интерес да се дистанцират от Twitter, преди да се трансформира в " Parler 2.0 " (приложението за свободна тирада на крайните консерватори в САЩ).

Самият Мъск неотдавна " туитна " и изтри връзка в поддръжка на дясна тайна доктрина във връзка нападението против брачна половинка на Нанси Пелоси - Пол Пелоси.

Няколко компании, които изтеглят рекламите си от Twitter след придобиването на Мъск са Chipotle, United Airlines, Pfizer, Audi и General Motors.

Balenciaga имаше репутационни проблеми и поради предходните си връзки с Кание Уест, които към момента са свежи в съзнанието на хората. Затова решението на първокласната фешън къща да напусне Twitter може да е опит за превантивно прекъсване на различен PR неуспех.

Или креативният шеф на марката Демна просто в действителност не харесва Илон Мъск.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР