Бакучиол е магия, идваща от дълбините на природата. Представлява екстракт,

...
Бакучиол е магия, идваща от дълбините на природата. Представлява екстракт,
Коментари Харесай

Какво е бакучиол и как да го включим в козметичната си рутина

Бакучиол е магия, идваща от дълбините на природата. Представлява дестилат, получен от семената на растението Psoralea corylifolia, по-известно като бабчи.

Много преди съставката да навлезе в всеобщата козметика, тя се употребява в билкови препарати в южноазиатската и китайската обичайната медицина за лекуване на редица проблеми, свързани с кожата.

Бакучиолът очевидно понижава петната по кожата и има очебийно успокояващо деяние. Може също по този начин да ограничи появяването на фини линии и бръчки, заради което през днешния ден го виждаме във от ден на ден козметични артикули.

Бакучиол -  природна алтернавита, също толкоз мощна като Ретинола

 NIVEA

Растителното масло е богато на витамин А, което има ретинолоподобно деяние върху кожата. Дерматолозите назовават бакучиол " подражател на ретинол ", защото, сходно на него, оказва помощ за лекуването и предотвратяването на признаците на стареене. Бакучиол подтиква обновяването на кожните кафези, предизвиква производството на колаген в кожата и усъвършенства цялостния ѝ загар и текстура. Освен това има антиоксидантни свойства и се бори с увреждането на кожата от свободните радикали.

Въпреки че ретинолът има блестяща известност поради многочислените си приложения, той не е идеален. Тъй като предизвиква клетъчната обмяна, той може да аргументи изсушаване, зачервяване и лющене на кожата, до момента в който тя се приспособява към съставката. Това значи, че може да е несъответствуващ за чувствителни видове кожа, даже при ниски концентрации.

Случаят с маслото бакучиол не е подобен и голям брой дерматологични проби потвърждават неговото щадящо кожата деяние, което не прави компромис с всички изгоди от въздействието на витамин А.

Как да включим бакучиол в ежедневната грижа за кожата

 NIVEA

Не е нужно да се доверявате на далечни азиатски практики, с цел да въведете бакучиол в своята рутина. Експертите на Nivea са се погрижили всяка кожа да усети изключителното въздействие на растителното масло с помощта на новата серия.

Козметичните артикули от серията (серум, лист маска, дневен и нощен крем) имат удивителен лифтинг резултат и концентрират действието си върху три съществени зони - лице, шия и деколте.

Лифтинг резултат единствено в няколко стъпки

Сутрешна рутина:

 NIVEA

След като сте почистили кожата, нанесете NIVEA CELLULAR EXPERT LIFT серум върху лицето, шията и деколтето. Серумът стартира да работи незабавно на клетъчно равнище, поради лесното асимилиране от кожата и високото наличие на Бакучиол - 10 пъти повече по отношение на останалите артикули от серията! До 4 часа от нанасянето производството на колаген в клетките нараства доста.

Следващата стъпка е нанасяне на дневен крем срещу бръчки CELLULAR EXPERT LIFT със SPF30. Неговото деяние е ориентирано към възстановяване на контурите на лицето, възобновяване на структурата на кожата и понижаване на дълбоките бръчки. Не на последно място, кожата ви ще бъде предпазена от отрицателното въздействие на слънчевите лъчи. В дневния крем се комбинират мощни анти-ейдж съставки, отпред с бакучиол и макро и микро хиалурон, които работят в дълбочина и вършат кожата по-млада на тип.

Вечерна рутина:

Почистете добре лицето и наложете 10-минутната скулптурираща лист маска. Тя по едно и също време изглажда и стяга кожата поради превъзходното съответствие на хиалурон и бакучиол в състава си. Можете да употребявате маската един път или два пъти седмично, или всякога, когато усетите потребност от хидратация и лифтинг резултат.

Завършете вечерната си рутина с нанасяне на CELLULAR EXPERT LIFT серум и нощен крем срещу бръчки CELLULAR EXPERT LIFT. През нощта кремът ще работи за възобновяване на структурата на кожата и понижаване на дълбоките бръчки. На сутринта ще имате очевидно по-млад тип на кожата, което е отражение на действието на маслото от бакучиол и двата вида хилаурон (микро и макро).

Серия с масло от бакучиол за оптимална анти-ейдж грижа

Комбинирането на продуктите в серията може да помогне при битката против бръчките.

 NIVEA

Серумът работи в дълбочина и подтиква обновяването на клетките и производството на 2 типа колаген. Дневният крем придава оптимален кръвоспиращ и повдигащ резултат. Нощният крем, с неговата възстановяваща формула, подхранва и регенерира кожата, с цел да ѝ придаде юношески тип до сутринта. Скулптуриращата лист маска дава спомагателна грижа с незабавен резултат - стяга контурите, уплътнява и изглажда кожата единствено след 10 минути. 

 NIVEA

Зашеметяващото деяние на съставките във всички тези артикули - бакучиол в композиция с микро и макро хиалурон - подсигуряват по-стегната, по-гладка и еластична кожа единствено след 2 седмици приложимост. След едномесечно използване на рутината кожната преграда е подготвена да предотврати стареенето на кожата.

Бакучиолът е това, за което кожата ви жадува. Направете го част от вашето всекидневие, с признателност към природата за неговото чудо.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР