Бъкингамският дворец публикува нова официална портретна снимка на кралица Елизабет

...
Бъкингамският дворец публикува нова официална портретна снимка на кралица Елизабет
Коментари Харесай

Как изглеждат един крал и кралица след 70 години брак: Пуснаха нова СНИМКА на Елизабет II и принц Филип

Бъкингамският замък разгласява нова публична портретна фотография на кралица Елизабет II и брачна половинка ѝ принц Филип в чест на утрешната 70-годишнина от тяхната женитба.

Двамата подписват брак на 20 ноември 1947 година в Уестминстърското абатство. Тогава тя е принцеса Елизабет, а той – елегантният морски офицер Филип Маунтбатън, някогашен принц Филип Гръцки. На церемонията участват държавници и кралски особи от целия свят.

70 години по-късно Елизабет на 91 и Филип на 96 означават платинения си празник със непретенциозно фамилно празненство в двореца „ Уиндзор “. Не се плануват публични събития по мотива.

На фотографията, направена по-рано този месец, кралицата е в същата рокля, с която е била на благодарствената работа за тяхната „ диамантена женитба “ (60-годишнина от бракосъчетанието), отслужена в същото абатство. Тя е закичена с брошка „ скарабей “ от жълто злато и инкрустирани рубини и диаманти, подарена ѝ от принц Филип през 1966 година
 Кралица Елизабет II и принц Филип
Снимка: Reuters
„ Мисля, че една от тайните на този доста, доста дълъг брак , е фактът, че принц Филип постоянно е считал за собствен главен дълг да поддържа кралицата, да ѝ оказва помощ в каквото може, да я анулира в част от отговорностите ѝ. Например да ръководи от нейно име кралските имения „ Уиндзор “, „ Балморал “, „ Сандрингам “, разяснява кралският историк Хюго Викърс.

Той е канара за нея от момента, в който тя се възкачва на трона. Те към този момент са женени, когато това става. Били са в Кения и той ѝ сервира новината, че татко ѝ е умрял и тя към този момент е кралицата. От този миг той е трябвало да отстъпи крачка обратно в кариерата и живота си , тъй като кралицата несъмнено застава на напред във времето във всичко “, прибавя кралският биограф Клаудия Джоузеф.

Принц Филип е единственият човек, който може да си разреши да каже на кралицата напълно непосредствено какво мисли . И в случай че мнението му е, че дадена концепция е нелепа, той може да ѝ го каже тъкмо по този метод – да употребява език, какъвто той реши.

Без него кралицата щеше да има извънредно сложен и уединен живот. Двамата са претърпели и неприятни, и положителни моменти дружно, като всички двойки по света – да вземем за пример обществените разводи на три от четирите си деца.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР