Бахамската полиция е арестувала основателя на сриналата се платформа за

...
Бахамската полиция е арестувала основателя на сриналата се платформа за
Коментари Харесай

Арестуваха на Бахамите основателя на FTX - фалиралата криптоплатформа с дългове от над $3 млрд.

Бахамската полиция е арестувала създателя на сриналата се платформа за криптовалута FTX Сам Банкман-Фрийд, оповестява основният прокурор на страната, представен от Би Би Си.

След като крахът на FTX раздруса радикално криптопазара, Банкман-Фрийд би трябвало да се яви през днешния ден пред магистратския съд в столицата на Карибите - Насау.

 Внезапна гибел застигна трима криптокрале при неизяснени условия за по-малко от месец Виж още

Той е арестуван за финансови закононарушения против законите в Съединени американски щати и Бахамските острови, съобщиха от полицията.

Банкман-Фрийд ще бъде държан в ареста " според Закона за екстрадицията на нашата нация ", се споделя в изказване на основния прокурор на Бахамските острови.

" По-рано довечера бахамските управляващи арестуваха Самуел Банкман-Фрийд по искане на държавното управление на Съединени американски щати. Очакваме обвинителния акт сутринта ", написаха в Twitter от кабинета на американския прокурор в Манхатън.

Регулаторите на Wall Street също оповестиха, че ще подхващат дейности против задържания.

Миналия месец FTX разгласи банкрут в Съединени американски щати, след което голям брой нейни консуматори останаха без опция да изтеглят средствата си. Платформата дължи на своите 50 най-големи кредитори съвсем 3,1 милиарда $.

Все още не е ясно какъв брой от вложилите средства в платформата ще могат да си ги възстановят в края на процедурата по неплатежоспособност, само че специалистите считат, че това няма да се случи за доста от пострадалите.

Банкман-Фрийд беше считан за младата версия на именития американски вложител Уорън Бъфет и наскоро, в края на октомври, чистите му притежания бяха оценени на 15 милиарда $.

Той стана прочут във Вашингтон като политически донор, за който се предполагаше, че поддържа превенцията от пандемията и усъвършенстваното крипторегулиране.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР