Багер, навлязъл в защитена зона, близо до Мелнишките пирамиди, вдигна

...
Багер, навлязъл в защитена зона, близо до Мелнишките пирамиди, вдигна
Коментари Харесай

Багер влезе в защитената местност Мелнишки пирамиди

Багер, навлязъл в предпазена зона, покрай Мелнишките пирамиди, подвигна на крайник районната екоинспекция в Сандански. За казуса алармира екоминистърът Борислав Сандов. Екип на също направи инспекция на място.

В профила си във "Фейсбук " екоминистърът заяви за изкопни действия и заличаване на дървета наоколо до Мелнишките пирамиди.

"Действително има някакво установено нарушаване. Казват, че има багери, само че аз, като пристигнах, не можах да видя екскаватор тук. Не знам дали това нещо е станало от единствено себе си, дали е пипано с екскаватор. Но може и свлачище да е било, не съм го видял ", съобщи Сашо Филипов, кмет на Мелник.

В непосредствена непосредственост до мястото има църква. Според Филипов изкопните действия са били началото на нечии опит да обезпечи добър достъп до храма.

"Предполагам, че е квалифицирано, с цел да се направи паркинг. Аз не виждам неприятно в това нещо, тъй като няма къде да се спре ", разяснява Филипов.

На към 100 метра от мястото екипът на малкия екран откри два багера. Единият от тях е частен – на притежател на хотел наоколо. Зад камера, той твърди, че го употребява, с цел да изравнява черния път при наводнения. Другият екскаватор се оказва изоставен. А във "Фейсбук " екоминистърът загатва, че има данни за евентуалния причинител.

"Не съм в час кой може да го е направил. Тук е пипано с машина, не е прелестно. А и който и да го е направил, има легален метод, по който би трябвало да станат тези неща ", съобщи кметът на Мелник.

От Регионална инспекция за опазване на околната среда обявиха, че засегнатата предпазена територия е към 2 декара. Инспекцията ще сезира прокуратурата. Когато нарушителят бъде открит, ще му бъде връчен акт.

Повече по тематиката вижте във видеото нагоре.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР