Бъдещият концесионер на летище София консорциум „Софт кънект“ не предвижда

...
Бъдещият концесионер на летище София консорциум „Софт кънект“ не предвижда
Коментари Харесай

Концесионерът на летище София даде много важно обещание за бъдещето му

Бъдещият концесионер на летище София консорциум „ Софт кънект “ не планува да редуцира чиновници. Част от в този момент работещите на аеропорта над 2300 души ще бъдат обучавани в академията на летище Мюнхен. Операторът на аеропорт в немския град, което е първото европейско летище с 5 звезди, ще ръководи и най-голямото българско летище, разяснява пред „ Монитор “ представителят на „ Соф кънект “ Щефан Верман.

До 2022 година основните вложения, които ще бъдат видяни неотложно от потребителите, са новото настройване на Терминал 1 и Терминал 2, като нови ръкави за качване в самолета и нов паркинг за коли. До 2030 година ще бъде построен новият Терминал 3, след извеждането от употреба на Терминал 1, а на негово място ще има карго терминал. Заради условията на нискотарифните превозвачи новият терминал няма да има ръкави, тъй като им излиза по-скъпо, изясни Верман.

Едва след огромната инвестиция в новата постройка, летищните такси ще бъдат вдигнати, само че не внезапно, с цел да може да се притеглят огромни авиолинии. Концесионерът планува усилване на инспекцията за сигурност и паспортният надзор за интернационалните полети посредством спомагателни филтри.

През първите 2 години от концесионния интервал консорциумът възнамерява да увеличи равнището на обслужване и удовлетвореността на пасажерите. Това обаче няма да стане за сметка на образуването на опашки, а в противен случай задачата е пасажерите по-бързо да минават през контрола на уеб страницата на летището ще се основат принадлежности и услуги за облекчение преди пътешестване, които ще се оферират от самолетни компании и от сътрудници снабдители.

Тези услуги ще включват потребна информация преди излитането, насочване и стимулиране на предварителното поръчване на храна, артикули, услуги и улеснения.

По думите на Верман конценсионерът желае да доведем нови авиолинии, нови задокеански връзки, за развият София в хъб, свършващ Европа и Азия. Компанията ще разчита на и нискотарифните авиопревозвачи, защото те са моторът на растежа на летище София през последните години.

Припомняме, че консорциумът сплотява френския фонд Meridiam, профилиран в развиването на инфраструктурни планове, известната у нас строителна компания Strabag и оператора на летището в Мюнхен. Meridiam има дял от 99% в обединяването, а Strabag има останалия 1%.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР