Бъдещите лекари и мед.сестри, които се обучават в България, за

...
Бъдещите лекари и мед.сестри, които се обучават в България, за
Коментари Харесай

Медицинските университети искат от държавата нова структура за лекарска кариера

Бъдещите лекари и мед.сестри, които се образоват в България, с цел да останат да работят в страната, преди всичко желаят добра организация на здравната помощ, на второ - гаранция за предвидимо кариерно развиване, а финансовият претекст е на трето и на четвърто място.  Това стана ясно от думите на ректора на Медицински университет-София Лъчезар Трайков, който през днешния ден приветства новите студенти.

Трета година МУ прави анкета измежду студентите на тематика " Ще останат ли да работят в България, или ще заминат да работят в Европа или Съединени американски щати ", като анкетата съдържа въпроси и какви са аргументите да напущат страната. 
 Медицински университет усилва приема на мед.сестри и парамедици
Медицински университет усилва приема на мед.сестри и парамедици

250 са задграничните студенти, признати от Европа в София

За две години поред първият отговор на студентите - организацията на здравната помощ. В тази връзка МУ предлага ясна и предвидима система за кандидатстване. В момента системата е бройките да се дефинират от шефовете на лечебни заведения, разясни Трайков.

Четирите медицински университети имат подготвеност да изготвят обща конструкция за осъществяване на изпит по специалности, която е показана и на Министерство на здравеопазването. Ако се приготви подобен изпит, това ще е по-обективният метод за обективна кариера, счита Лъчезар Трайков. Той добави и образованието на асистенти, като са им вдигнати заплатите на 1500 лева
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР